28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 13.01.2023 18:35 | Son Güncelleme: 13.01.2023 18:38

ABD eski başkanı Donald Trump’ın şirketine 1,6 milyon dolar para cezası

Donald Trump'ın vergi kaçakçılığından suçlu bulunan şirketi Trump Organization'a 1,6 milyon dolar para cezası verildi
ABD eski başkanı Donald Trump’ın şirketine 1,6 milyon dolar para cezası

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın 17 suçtan hüküm giyen şirketi Trump Organization 1,6 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. New York’ta yargılanan şirkete vergi kaçakçılığı nedeniyle maksimum sınırdan ceza verildi. 

Davada Trump’ın kendisi yargılanmadı ve eski başkan yöneticilerinin yasadışı yollardan vergi kaçırdığına dair herhangi bir bilgisi olduğu iddiasını yalanladı. Bu miktarda bir para cezası, böyle büyük bir şirketi etkilemeyecek olsa da bu ceza yeniden seçimlere aday olacağını açıklayan Trump’ın itibarına lekeleyecektir.

Şirketin dışında davada bir tek geçen yaz 1,7 milyon dolarlık tazminat karşılığında vergi kaçırmaktan suçunu kabul eden Trump Organization’da eski finans müdürü Allen Weisselberg suçlandı. Weisselberg, salı günü beş ay hapis cezasına çarptırıldı. Manhattan bölge savcısı Alvin Bragg, yaptığı açıklamada "Bugün, eski Başkan Trump'ın şirketleri, toplam 17 ağır suçtan dolayı mahkumiyetlerinin ardından yasaların izin verdiği maksimum para cezalarına çarptırıldı. Baş mali işler sorumlusu Allen Weisselberg, Trump Corporation ve Trump Payroll Corp, on yılı aşkın bir süredir kapsamlı bir dolandırıcılık yürüttü ve bundan faydalandı. Şirketler hapis cezasına çarptırılamaz ancak sonuçta ortaya çıkan bu mahkûmiyet ve ceza, şirketlere ve yöneticilere vergi makamlarını dolandırıp bundan sıyrılamayacağınızı hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.