19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.04.2024 14:10 | Son Güncelleme: 10.04.2024 14:14

ABD, Husilerden ele geçirdiği silahları Ukrayna'ya gönderdi

ABD Merkez Komutanlığı Husilerden ele geçirdikleri İran silahlarını Ukrayna'daki birliklere gönderdiğini duyurdu. Kiev'in Kongre'den izin çıkmadığı için ABD'den yardım alamadığı bir dönemde gelen bu transfer bir Ukrayna tugayını donatmak için yeterli
ABD, Husilerden ele geçirdiği silahları Ukrayna'ya gönderdi

ABD Merkez Komutanlığı, ABD'nin Husi güçlerinden ele geçirdiği İran silahlarını, Rusya'nın işgaline karşı koyma mücadelesine yardımcı olması için Ukrayna'ya gönderdiğini açıkladı. Komutanlık'ın resmi X hesabından yapılan açıklamaya göre 5 binden fazla AK-47, makineli tüfek, keskin nişancı tüfeği, RPG-7 ve 500 binden fazla 7.62 milimetrelik mühimmatın Kiev'e transferi geçen hafta gerçekleşti.

ABD'den gelecek 60 milyar dolardan fazla yardım iç siyasi çekişmeler nedeniyle Kongre'den onay alamadı ve Ukrayna mühimmat sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Rus güçleri şimdiden üstünlük sağladığından Kiev birlikleri şimdiden bazı bölgelerden geri çekilmek zorunda kaldı. Moskova ayrıca Ukrayna'nın enerji altyapısına yönelik füze ve insansız hava aracı saldırılarını artırdı çünkü Kiev'in hava savunma gücü azalıyor.

Husilere mühimmat taşıyan 4 gemi ele geçirildi

Açıklamaya göre Merkez Komutanlığı ve deniz kuvvetleri, Mayıs 2021 ile Şubat 2023 tarihleri arasında Yemen'deki Husi güçlerine malzeme taşıyan dört gemideki silah ve mühimmata el koydu. Açıklamada, mühimmatın bir Ukrayna tugayını hafif silah tüfekleriyle donatmak için yeterli malzemeyi oluşturduğu belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, birliklerinin mayıs sonu veya haziran ayında beklenen yeni bir Rus saldırısına hazırlanmak için silaha ihtiyaç duyması nedeniyle ABD'yi daha fazla askeri yardım sağlamaya çağırdı.