29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.03.2023 20:02 | Son Güncelleme: 18.03.2023 20:27

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, Trump tutuklanırsa federal soruşturma açılacağı konusunda uyardı

Başkan Donald Trump'ın destekçilerinden bazıları, salı günü tutuklanacağını tahmin etmesi ve protesto çağrısında bulunmasının ardından Trump'ın tutuklanma ihtimaline ateş püskürdü. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy, Trump tutuklanırsa federal soruşturma açılacağı konusunda uyardı
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, Trump tutuklanırsa federal soruşturma açılacağı konusunda uyardı

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın salı günü tutuklanacağını tahmin etmesi ve protesto çağrısında bulunmasının ardından, bugün sosyal medyada Trump'ın olası iddianamesine tepki gösterenlerin başında ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy geliyordu. Forbes'un haberine göre McCarthy bir iddianamenin Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg tarafından yetkinin çirkin bir şekilde kötüye kullanılması olacağını söyledi ve komiteleri fonların 2024 başkanlık seçimlerine siyasi amaçlı kovuşturmalarla müdahale etmek için kullanılıp kullanılmadığı hakkında federal soruşturma açılacağını söyledi.

Trump'ın bir dönem ulusal güvenlik danışmanı olan ve şimdilerde Trump'ı sert bir dille eleştiren John Bolton CNN'e verdiği demeçte, "Trump'ı suçlarlar ve New York'ta mahkum edemezlerse, bence tarihçiler geriye dönüp bakacaklar ve bunun Donald Trump'ı yeniden başkan seçen eylem olduğunu söyleyecekler" dedi ve Trump'ın protesto çağrısının çok tehlikeli olduğunu ekledi.

Temsilci Marjorie Taylor Greene attığı tweet'te Trump'ın yanlış bir şey yapmadığını söyledi ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin Trump'ı suçlamak için Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg ile koordinasyon halinde olduğunu iddia ederek "Komünist ülkelerde siyasi rakiplerini yok etmek için böyle yaparlar!" dedi.

ABD Ulusal İstihbarat eski direktörü Richard Grenell, iddianameden Demokratların sorumlu olduğunu ve durdurulmaları gerektiğini yoksa yakında ülkemizi kalıcı olarak mahvedeceklerini iddia etti. Temsilci Andy Biggs , olası bir iddianameye atıfta bulunarak, "Bu tür şeyler sadece üçüncü dünya otoriter ülkelerinde olur. Trump için gelebiliyorlarsa, sizin için de gelirler" dedi.