27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.12.2022 17:26 | Son Güncelleme: 07.12.2022 18:28

ABD'de milyonlarca Y kuşağı ekonomik yetersizlikten dolayı aile evine dönüyor

Yapılan yeni bir ankete göre yükselen kiralar yüzünden milyonlarca yetişkin Amerikalı bu yıl ailelerinin yanına taşınmak zorunda kaldı. Y kuşağı kiracıların yaklaşık yüzde 15'i gelirlerinin yarısından fazlasını kiraya harcadıklarını söylüyor
ABD'de milyonlarca Y kuşağı ekonomik yetersizlikten dolayı aile evine dönüyor

Pandeminin de yarattığı kaos ile birlikte yaşanan ekonomik kriz gençleri, hayallerini gerçekleştirmek ya da hayatlarını kurmak için çıktıkları yoldan aile evine dönmek zorunda bıraktı.

ABD'de PropertyManagement.com web sitesi için Pollfish tarafından bin 200 kişiyle yapılan ankete göre, yaklaşık her dört Y kuşağından biri ebeveynleriyle birlikte yaşıyor. Bu da 26 ile 41 yaş arasındaki yaklaşık 18 milyon kişiye denk geliyor. Bu kişilerin yarısından fazlası geçen yıl ailesinin yanına geri taşındığını söyledi. Araştırmaya katılan ikinci grupta, taşınmanın ana nedeni olarak kira maliyetlerindeki artış gösterildi. Y kuşağı kiracıların yaklaşık yüzde 15'i, gelirlerinin yarısından fazlasını kiraya harcadıklarını söylüyor.

Büyük iş kayıplarının yanı sıra konut maliyetlerinde de artışa neden olan pandeminin yarattığı aksaklıklar, yaşam düzenlemelerinde eşi benzeri görülmemiş bir sarsıntıya yol açtı. Eylül 2020'de Pew tarafından yapılan bir anket, yaşanan büyük buhrandan bu yana ilk kez 18-29 yaş arası Amerikalıların çoğunluğunun ebeveynleriyle birlikte yaşadığını ortaya koydu.