20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 19.10.2022 23:00 | Son Güncelleme: 19.10.2022 23:12

Amerikalılar, uzaktan çalışarak yolda harcadıkları 60 milyon saati geri kazandı

ABD'de yapılan bir ankete göre uzaktan çalışmaya başlayan Amerikalılar, yolda harcadıkları 60 milyon saati geri kazandı
Amerikalılar, uzaktan çalışarak yolda harcadıkları 60 milyon saati geri kazandı

Evden çalışan Amerikalılar, her gün bir ofise gidip gelmek için harcadıkları 60 milyon saati geri aldılar. Şimdi bu zamanı daha fazla uyumak için kullanıyorlar.  

New York Merkez Bankası’nın, ABD’lilerin zaman kullanımı üzerine yaptığı anket, çalışanların metroda vakit kaybetmediği ya da trafikte sıkışıp kalmadıkları zaman, vakitlerini  nerede harcadıklarına odaklandı. Anketin ana bulgularına göre uzaktan çalışanlar, toplam çalışma sürelerine daha az vakit harcadı, uyku ve boş zamanları ise önemli ölçüde arttı. 

Çalışmaya harcanan zaman azaldı

Stanford Üniversitesi profesörü Nick Bloom'un araştırmasına göre, birçok şirket çalışanlarını ofise geri çağırsa bile, yaklaşık yüzde 15'i hala tamamen uzaktan çalışıyor ve yüzde 30'unun hibrit bir programı var. Çalışanlar zamanlarının bir kısmını işe gidip gelmeye harcamaktan kurtulsalar da, araştırmacılar insanların gün boyu çamaşır yıkama, egzersiz yapma gibi diğer etkinliklere odaklanmasıyla çalışmak için harcanan toplam sürenin düştüğünü buldular.  

Araştırmada, evden çalışmanın sağladığı bu avantajın, esnek çalışma düzenlemelerinin geleceği için önemli bir husus olacağı belirtildi. Daha genç çalışanlar barlara, restoranlara gitmek veya egzersiz yapmak gibi boş zamanlarında daha fazla zaman harcarken, daha yaşlı çalışanlar ise yemek pişirme, temizlik ve çocuklara bakma gibi ev işleriyle daha fazla  ilgilenmeye meyilliydi.

"Daha az üretken oldukları anlamına gelmez"

Çalışmadaki tüm gruplar ise daha fazla uyuyor. Ortalama olarak günde fazladan bir saat. Danışmanlık firması Gartner'ın insan kaynakları uygulamasının araştırma lideri Alexia Cambon, çalışanların daha az sürede çalışmasının daha az üretken oldukları anlamına gelmediğini söyledi. Gartner, “Süper enerji tüketen aktivitelere 9'dan 5'e veya günde kaç saat çalışıyorsanız, kaç saat ayırdığınızın gerçekten önemi yok,  yüksek performanslı olduğunuzu göstermez” dedi.