10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.01.2024 10:34 | Son Güncelleme: 15.01.2024 10:50

Avrupa vizesi almanın yolu Taylor Swift konseri

İtalya'ya gitmek için Schengen vizesi başvurusunda bulunan Filipinli kadın, ülkesine geri dönme ihtimalinin olmadığı gerekçe gösterilerek reddedildi. Ancak Taylor Swift'in Singapur'daki konserine bilet aldığını kanıt olarak göstermesinin ardından kısa sürede vize talebi onaylandı
Avrupa vizesi almanın yolu Taylor Swift konseri

Avrupa’ya yapılan vize başvurularında son yıllarda red oranı ciddi bir şekilde arttı. Ülkemizde de vize başvurularının çeşitli nedenlerden reddedildiğine şahit olduk. Ancak Schengen talebi başlangıçta kabul edilmeyen Filipinli bir kadın yetkililerin fikrini değiştirmeyi ve vize almayı başardı. Bunu yapmasına yardımcı olan şeyse Taylor Swift konser biletiydi.

Business Insider, İtalya ziyareti için Schengen vizesi için başvuru yapan Filipinli kadının Taylor Swift’in Asya turundaki konseri için bilet aldığını yetkililere kanıtlamasının ardından Schengen vizesi talebinin kabul edildiğini yazdı. Reddit paylaşımında olayı anlatan kadına göre vize yetkilileri, Schengen bölgesine girdikten sonra ülkesine geri dönmeyeceğini düşünerek ona geçiş izni vermemişti. Kadın yeni başvurusunda başvurusuna Singapur'daki Taylor Swift konserinin biletlerini de ekledi.Paylaşımda “Yeniden vizeye başvurduğumda ülkeme geri döneceğimi, çünkü Taylor Swift’in Singapur’daki konserine katılacağımı söyleyip bileti e-postaladım” dedi.

İkinci başvurusu kısa sürede onaylandı

İkinci başvurunun ardından Filipinli kadın vizesinin hemen onaylandığını iddia etti. Paylaşımında “Vizemin yalnızca 3 iş günü içinde işleme alındığını belirten bir e-posta aldım. Büyükelçiliği ziyaret etmem istendi çünkü bir belge imzalamam gerekiyordu. Bunun bir red mektubu olduğunu sanıyordum. Ancak vizenin süresi dolduktan 10 gün sonra büyükelçiliğe rapor vermemi isteyen bir belge vardı” dedi.

Schengen kurallarına göre vize genel olarak Schengen bölgesindeki 26 ülkenin tamamı için geçerli. Seyahat edenlerin öncelikli olarak ülkelerin konsolosluklarına başvurmaları gerekiyor.

 Pentagon varlığı iddiaları

Taylor Swift, rekor kıran Eras turunu mart ayında Singapur'a götürmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl yaptığı dünya turu sayesinde milyarder statüsüne ulaştı. Swift’in popülaritesi ve gücü gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Megastar’ın albümleri satış rekoru kırdı, 2023 turnesi kapalı gişe gerçekleşti ve Time dergisi tarafından Yılın Kişisi seçildi. Ancak Swift’in başarıları komplo teorisyenlerinin de gözünden kaçmadı. Bir TV programında Swift'in bir "Pentagon varlığı" olabileceğine dair bölüm yayınlandı. Pentagon sözcüsü iddiaları yalanladı.