26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.12.2022 18:51 | Son Güncelleme: 02.12.2022 19:00

Balenciaga, tepki çeken reklam kampanyasına rağmen kreatif direktörüyle çalışmaya devam edecek

Balenciaga, çocuklarla yaptığı ve cinsel objeler bulunduğu için tepki çeken fotoğraf çekimine rağmen kreatif direktörü Demna ile yollarını ayırmayacak. Demna, skandala dair haftalar sonra yaptığı açıklamada, bu olaydan ders alması gerektiğini söyleyerek özür diledi
Balenciaga, tepki çeken reklam kampanyasına rağmen kreatif direktörüyle çalışmaya devam edecek

Haftalarca süren sessizliğin ardından, Balenciaga'nın tartışılan kreatif direktörü Demna, cinsel objelerin kullanıldığı çocuk kıyafetleri çekimi ve çocukların istismarını normalleştirme iddialarıyla sosyal medyada yankı uyandıran skandala dair sessizliğini bozdu.

41 yaşındaki Demna, skandallardan sonra geniş çapta eleştirildi ve isitfa etmesi ya da kovulması yönündeki çağrılar arttı.  Ancak Demna bugün, skandalın patlak vermesinden yaklaşık iki hafta sonra hiçbir yere gitmeyeceğini söyleyen bir açıklama yaptı. 

Ünlü kreatif direktör Instagram’dan yaptığı açıklamada, “Bu korkunç konuya nasıl katkıda bulunabileceğimi ve yardım edebileceğimi öğrenmek için bundan ders almam, dinlemem ve çocuk koruma kuruluşlarıyla ilişki kurmam gerekiyor. Görsellerden rahatsız olan herkesten özür dilerim ve Balenciaga, yalnızca gelecekte benzer hatalardan kaçınmak için değil, aynı zamanda elimizden gelen her şekilde çocuk refahını koruma konusunda sorumluluk almak için yeterli önlemlerin alınacağını garanti etti” sözlerini kullandı.