20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 19.11.2022 19:06 | Son Güncelleme: 19.11.2022 19:29

Banksy'den Guess mağazasına: Tüm arakçıların dikkatine!

Banksy, Instagram hesabından bir eserini izin almadan vitrinine koyan Guess markasının Londra Regent Street mağazasının bir fotoğrafını yayınladı ve tepki olarak mağazayı hırsızların ziyaret etmesini önerdi
Banksy'den Guess mağazasına: Tüm arakçıların dikkatine!

Şu sıralar Ukrayna için savaştan harap olmuş binaların üzerine yaptığı yeni eserleriyle gündemde olan ve  kimliğini gizli tutan grafiti sanatçısı Banksy, bu kez bir eserini izin almadan vitrinine koyan Guess mağazasına tepki gösterdi. Mağazada Banksy'nin 'Flower Thrower' (Çiçek Fırlatıcısı) graffitisi ve onun resimlerini taşıyan giysiler yer alıyor. 

Guess'in Londra'daki mağazasını Instagram hesabından paylaşarak, "Tüm arakçıların dikkatine... Lütfen Regent Caddesi’ndeki Guess mağazasına gidin. Onlar benim işimi sormadan almışlar. Sizin de aynı şeyi onların giysilerine yapmanızın neresi yanlış olabilir ki" ifadelerine yer verdi. 

Banksy, mesajını yayınladıktan sonra Guess mağazayı halka kapattı, güvenliği dışarıya yerleştirdi ve mağazanın vitrinini örttü. 

 Banksy grafitileriyle kapsül koleksiyon 

Guess, 2022 Sonbahar-Kış sezonu için Banksy'nin grafitilerinden ilham alan bir koleksiyon oluşturmuş, markanın Kreatif Direktörü Paul Marciano, “Banksy'nin grafitileri, popüler kültürde büyük yankı uyandırıyor” diyerek “Brandalised ortaklığıyla geliştirdiğimiz bu yeni koleksiyon, moda dünyasına olan minnettarlığın bir göstergesi niteliğinde” açıklamasına yer vermişti. Guess son yaşanan olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.