17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.12.2022 19:16 | Son Güncelleme: 16.12.2022 20:27

Basketbol yıldızı Brittney Griner, serbest kaldıktan sonra ilk kez açıklama yaptı

Rusya'da aylarca tutuklu kaldıktan sonra Viktor Bout ile takas edilerek ülkesine dönen Brittney Griner, ilk kez açıklama yaptı. Instagram hesabından paylaşım yapan Griner, ABD yönetimin teşekkür ederek bu sezon basketbola devam etmek istediğini söyledi
Basketbol yıldızı Brittney Griner, serbest kaldıktan sonra ilk kez açıklama yaptı

Brittney Griner, ABD ve Rusya arasındaki mahkum takasıyla serbest kalmasının ardından ilk kez açıklama yaptı. WNBA yıldızı Joe Biden’a teşekkür etti ve Beyaz Saray’ın eski Deniz Piyadesi Paul Whelan’ı da geri getirmeye kararlı olduğunu söyledi. 

"Evde olmak çok iyi hissettiriyor"

Instagram hesabından dokuz ay sonra ilk kez paylaşım yapan Griner uçaktan indiği bir fotoğrafını yayınladı. Griner gönderisinde, “Evde olmak çok iyi hissettiriyor. Son 10 ay her fırsatta bir savaş oldu. İnancımı korumak için derinlere indim ve devam etmeme yardım eden birçoğunuzun sevgisiydi. Kalbimin derinliklerinden, yardımlarınız için herkese teşekkür ederim” sözlerini kullandı. 

ABD Başkanı Biden ve ekibine de teşekkür eden Griner, “Beni eve getirdiniz ve Paul Whelan ile tüm Amerikalıları da eve getirmeye kararlı olduğunuz biliyorum. Size yardımcı olmak, elimden gelen her şeyi yapabilmek için platformumu kullanacağım. Ayrıca, beni eve getirmede rol oynayan herkesi, tüm Amerikalıları eve getirme çabalarını sürdürmeye teşvik ediyorum. Her aile bütün olmayı hak eder” dedi.

Sahaya dönecek

Griner açıklamasında bu sezon basketbola dönmek istediğini de belirterek, "Ayrıca bir şeyi çok açıklığa kavuşturmak istiyorum: Bu sezon WNBA Phoenix Mercury için basketbol oynamayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.