28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2024 11:50 | Son Güncelleme: 12.02.2024 11:56

Biden'dan Trump'a tepki: NATO ile ilgili sözleri dehşet verici ve tehlikeli

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'ın NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen müttefiklere yönelik herhangi bir Rus saldırısını engellememe tehdidinde bulunduğu şeklindeki ifadelerini "dehşet verici ve tehlikeli" olarak nitelendirdi
Biden'dan Trump'a tepki: NATO ile ilgili sözleri dehşet verici ve tehlikeli

The Hill gazetesinin haberine göre, Biden yaptığı açıklamada, ABD eski Başkanı Trump'ın NATO ile ilgili açıklamalarını eleştirerek, ikinci Trump döneminin ülkenin dış ilişkilerine zarar vereceğini kaydetti.

Trump'ı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e savaş ve şiddet konusunda destek vermekle suçlayan Biden, Trump'ın açıklamalarını "dehşet verici ve tehlikeli" olarak nitelendirdi. Biden, "Trump seçimi kazanması halinde, olası Rus saldırılarında NATO müttefiklerini terk edeceğini belirtiyor" ifadesini kullandı.

Trump'tan NATO üyelerini korumama tehdidi

ABD eski Başkanı Donald Trump, ABD'nin South Carolina eyaletinde yaptığı konuşmada, başkan olduğu dönemde, NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen müttefiklere yönelik herhangi bir Rus saldırısını engellememe tehdidinde bulunduğunu belirtmişti.

Kaynak: AA