19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.02.2024 12:43 | Son Güncelleme: 03.02.2024 13:11

Biden’ın Trump karşısındaki gizli kartı Taylor Swift

ABD'deki hemen hemen tüm önemli olayların ardından tek bir isim öne çıkıyor: Taylor Swift. Peki pop yıldızı seçimleri etkileyebilir mi? Bloomberg, genç seçmenin oylarını yavaş yavaş kaybetmeye başlayan Biden’ın Trump karşısındaki gizli kartının Taylor Swift olabileceğini yazdı
Biden’ın Trump karşısındaki gizli kartı Taylor Swift

Amerika’nı genç seçmenleri Joe Biden’ın çok yaşlı olduğunu düşünüyor. Aynı seçmenler İsrail’in Gazze’deki harekatından dolayı üzgün ve öğrenci kredilerinin affı konusunda hayal kırıklığına uğramış durumdalar. Ancak bir kişi Biden’ın durumunu pozitife çevirebilir: Taylor Swift.

Kim çevrelere göre Taylor Swift rekor kıran konser turneleriyle ABD’nin resesyondan kurtulmasına yardımcı oluyor kimilerine göre Kansas City Chiefs'te oynayan erkek arkadaşı Travis Kelce'yi desteklemek için Ulusal Futbol Ligi maçlarına çıkıyor. Her durumda da pop yıldızı Amerikalıların tüm önemli olaylarına hükmediyor. Geçen ay gerçekleşen Super Bowl’a katılması beklenen Swift, Amerika'da en çok izlenen etkinliğin haberlerinde de yer aldı.

Swift’in desteklediği adaya oy verme ihtimalleri yüksek

Swift'in popülaritesinin siyasi bir güce dönüşebileceğine inanmak için pek çok neden var. Newsweek'in bu hafta yaptığı bir ankete göre ABD'li seçmenlerin %18'i (ki bunların arasında her 10 genç seçmenden yaklaşık 3'ü de bulunuyor) Swift'in desteklediği bir adaya oy verme ihtimallerinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Donald Trump ve Hillary Clinton’ın yarıştığı 2016 seçimlerinde Swift, Clinton’ı desteklediğini dile getirmemişti. Bugüne geldiğimizde ise Swift'in sesi ve etkisi daha da artmış durumda. Pop yıldızının eski başkan Donald Trump’tan hiç hoşlanmadığı biliniyor. 2020 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımında pop yıldızı, Trump’ı beyaz üstünlüğü ve ırkçılığın ateşini körüklemekle suçladı.

Oy verme çağrısı yanıt buldu

İnsanları oy vermeye yönlendirme gücü de ortada. Eylül ayında Swift Instagram üzerinden hayranlarını oy kullanmaya çağırmış, Vote.org da bunun ardından 35,000 kadar kayıt yapıldığını bildirmişti. Ancak asıl soru bu kez mücadeleye atılıp atılmayacağı. Beyaz Saray ciddiyetle Swift’in yanında yer alıyor. Beyaz Saray geçen hafta süperstarın sahte fotoğraflarının X'te yayılmasının ardından Kongre ve sosyal medya şirketlerini harekete geçmeye çağırdı.