16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 07.10.2022 11:43 | Son Güncelleme: 07.10.2022 13:22

BioNTech, Avustralya’da mRNA araştırma merkezi ve üretim tesisi kuracak

Alman biyoteknoloji firması BioNTech, Covid-19 aşısının ardından Avustralya'nın Victoria eyaletinde bir araştırma merkezi ve üretim tesisi inşa ederek uluslararası varlığını genişleteceğini söyledi
BioNTech, Avustralya’da mRNA araştırma merkezi ve üretim tesisi kuracak

BioNTech’ten yapılan açıklamada, BioNTech ile Victoria Eyaleti’nin potansiyel mRNA tabanlı aşı ve tedavilerinin araştırılıp geliştirilmesi konusunda niyet mektubu imzaladıkları belirtildi.

Üretim konteynerleri olacak

Söz konusu stratejik iş birliği kapsamında, BioNTech, Melbourne kentinde mRNA tabanlı ürünlerin ve adayların üretimi için BioNTainers olarak adlandırılan üretim konteynerleri inşa edecek ve araştırma merkezi kuracak.

Almanya dışındaki 3. mRNA şirketi

BioNTech, Avustralya'daki bilim insanlarının araştırma projelerinin uygulanmasını destekleyecek ve ülkede test edilmekte olan iki Faz 2 adayına ek olarak otolog CAR-T hücre tedavisi adayı BNT211 dahil olmak üzere ek klinik kanser ürünü adaylarının testlerini değerlendirecek. Melbourne, Alman şirketin Almanya dışındaki üçüncü kendi mRNA üretim tesisi olacak.

Şirketin Ruanda ve Singapur'da bu tür üretim tesisleri bulunuyor. BioNTech, geçen yıl aşılardan 19 milyar euro gelir elde ederken, gelirlerinin bu yıl 17 milyar euroya düşmesini bekliyor.



Kaynak: AA