29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.12.2023 19:47 | Son Güncelleme: 16.12.2023 19:52

BM: Gazze daha önce tanık olmadığı bir açlık kriziyle karşı karşıya

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Gazze'de açlık krizinin daha önce görülmemiş boyutlara ulaştığını söyledi. Lazzarini, "Tamamıyla yeni bir şeye tanık olduk, o da insanların yardım TIR'larını durdurup yiyecek alıp hemen yemeleri, bu da onların çaresizliğini ve açlığını gösteriyor" ifadelerini kullandı
BM: Gazze daha önce tanık olmadığı bir açlık kriziyle karşı karşıya

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, yaklaşık 2 buçuk aydır İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'nde açlık krizinin endişe verici boyuta ulaştığını belirtti. UNRWA'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Lazzarini, "Gazze'de nereye giderseniz gidin çaresizlik, açlık ve panik yaşayan insanları görürsünüz" ifadelerini kullandı.

Gazze'nin daha önce hiç tanık olmadığı boyutlarda kötü yaşam koşulları ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Lazzarini, açlığın Gazze'deki krizi daha da derinleştireceği konusunda uyardı. Lazzarini, Gazze'ye düzenlediği son ziyaretinde tanık olduklarını şu ifadelerle dile getirdi: "Tamamıyla yeni bir şeye tanık olduk, o da insanların yardım TIR'larını durdurup yiyecek alıp hemen yemeleri, bu da onların çaresizliğini ve açlığını gösteriyor."

 

Kaynak: AA