23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.01.2023 08:45 | Son Güncelleme: 31.01.2023 19:17

Bolsonaro'dan ABD'ye turist vizesi başvurusu

Brezilya eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Başkanlık Seçimi'ni rakibi Lula'ya kaybetmesinin ardından, görevi devretmesinden hemen önce gittiği ABD'de 6 aylık turist vizesi başvurusu yaptı
Bolsonaro'dan ABD'ye turist vizesi başvurusu

Brezilya eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun avukatı, müvekkilinin ABD'de kalmak için altı aylık turist vizesine başvurduğunu duyurdu. Avukat Felipe Alexandre, başvurunun ABD'ye cuma günü ulaştığını belirterek, Bolsonaro'nun başvurusu beklemedeyken ABD'de kalacağını ifade etti.

"Kafasını boşaltmak istiyor"

Alexandre, "Biraz kafasını boşaltmak ve bir sonraki adımının ne olacağına karar vermeden önce birkaç ay Amerika Birleşik Devletleri'nde turist olmanın tadını çıkarmak istiyor. Altı ayın tamamını kullanıp kullanmayacağı ona ve hangi stratejiyi uygulamaya karar vereceğimize bağlı olacak" dedi.

Bolsonaro'nun herhangi bir suç işlediğine dair kanıt olmadığını belirten Alexandre, "Eğer birini ülkeden kovacaksanız, bunun için yasal gerekçeniz olması lazım" dedi. Bolsonaro'nun "stresli ve hayal kırıklığına uğramış" olduğunu aktaran Alexandre, düzenli ziyaret edenler sayesinde moralinin yerinde olduğunu belirtti.

41 Demokrat ülkeden gönderilmesini istiyor

Bolsonaro hem Brezilya hem de ABD kamuoyunda tartışılan bir figür olmaya devam ediyor. ABD kamuoyunun bir kısmı ve ABD Temsilciler Meclisi'nin 41 Demokrat üyesi, Bolsonaro'nun ülkeden gönderilmesini istiyor.