26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.07.2022 21:55 | Son Güncelleme: 05.07.2022 22:19

Boris Johnson'a bir darbe daha: Muhafazakar Parti Başkan Yardımcısı da istifa etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a darbe üstüne darbe. İki bakanın ardından Muhafazakar Parti başkan yardımcısı da Boris Johnson yönetiminde hizmet edemeyeceğini söyleyerek canlı yayında istifa etti
Fotoğraf: Instagram/bim.afolami.mp
Fotoğraf: Instagram/bim.afolami.mp

İngiltere’de Sağlık ve Maliye Bakanlarının istifalarının ardından Muhafazakar Parti genel başkan yardımcısı Bim Afolami canlı yayında, Boris Johnson'ın artık ülkenin desteğine sahip olmadığını söyleyerek görevinden istifa etti.

"Johnson da istifa etmeli"

Afolami’nin bu değerlendirmesi, Johnson’ın Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid'in istifalarıyla yıkıcı bir darbe almasından birkaç dakika sonra geldi. Afolami, Talk TV'ye Johnson'ın da istifa etmesi gerektiğini belirtti ve artık başbakanın altında hizmet edemeyeceğini söyledi. 

Eski başkan yardımcısı Christopher Pincher ve diğer zarar verici skandallarla ilgili son iddialardan sonra, Johnson'a destek vermediğini ekledi. Afolami, “Başbakanın artık sadece benim desteğime değil, partinin ya da ülkenin desteğine de sahip olduğunu düşünmüyorum. Bence bu yüzden istifa etmeli” dedi. 

İstifa edeceğini teyit eden Afolami şunları söyledi:  "Başbakanlıkta hizmet edemediğim için istifa etmeniz gerektiğini düşünüyorum  ama bunu üzülerek söylüyorum çünkü bu hükümetin bazı harika şeyler yaptığını da düşünüyorum”