ABD’nin Los Angeles kentinde bir otobüs kazısını takip eden haber helikopterinin düşmesi sonucu üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.
Los Angeles İtfaiyesinin açıklamasına göre helikopter, salı günü yerel saatle 19.00’da Chatsworth semtinde iki ticari binanın arasına düştü. Kazanın ardından çıkan yangın dört araca ve iki depolama konteynerine sıçradı.
Bölgeye sevk edilen 56 itfaiyecinin müdahalesiyle alevler söndürüldü. İtfaiyenin resmî olay kaydında üç kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği, bir kişinin ise durumu bilinmeden hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
Canlı yayında duyuruldu
Los Angeles İtfaiyesi yetkilisi Branden Silverman, hayatını kaybedenlerden birinin helikopter düştüğü sırada otoparkta bulunduğunu açıkladı. Helikopterde kaç kişinin bulunduğu ve diğer iki kişinin uçakta olup olmadığı henüz kesinleşmedi. Kurbanların kimlikleri de kamuoyuyla paylaşılmadı.
Los Angeles Polis Departmanı, düşen helikopterin kuruma ait olmadığını bildirdi. NBC Los Angeles ise helikopterin NBC4 ve Telemundo 52 tarafından kullanılan NewsChopper4 olduğunu doğruladı. Helikopterin Angel City Air tarafından işletildiği belirtildi.
AP’nin aktardığına göre NBC4 sunucusu Colleen Williams, istasyonun helikopterle irtibatı kaybetmesinin ardından kazayı canlı yayında duyurdu.
İki kazada beş kişi hayatını kaybetti
Haber helikopteri, yaklaşık iki saat önce Chatsworth’te bir SUV ile Los Angeles Metro otobüsünün çarpıştığı kazıyı görüntülüyordu. NBC Los Angeles’ın haberine göre otobüs kazasında iki kişi öldü, altı kişi yaralandı. Kaza bölgesinde o sırada farklı televizyon kanallarına ait çok sayıda haber helikopteri bulunuyordu.
NewsChopper4, otobüs kazasının yaşandığı noktadan yaklaşık 1,6 kilometre uzakta düştü. Helikopter kazısının nedenini ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu ile Federal Havacılık İdaresi araştıracak.
Kaynak: Gazete Oksijen