18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.03.2023 11:09 | Son Güncelleme: 23.03.2023 12:28

Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang: Bugünün çatışması demokrasi ile otoriterlik arasında değil

Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang, "Bugün dünyanın temel çatışması bazı ülkelerin söylediği gibi demokrasi ile otoriterlik arasında değil, kalkınma ile kalkınmanın bastırılması, küresel adalet ile güç siyaseti arasında" açıklamasında bulundu
Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang: Bugünün çatışması demokrasi ile otoriterlik arasında değil

Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang, Devlet Başkanı Şi Cinping'in dün sona eren Rusya ziyareti hakkında değerlendirmede bulundu. Çin ve Rusya'nın dünyada artan tek taraflılığa ve hegemonya girişimlerine karşı stratejik koordinasyonu güçlendirmesinin önem taşıdığını ifade eden Çin Gang, "Bugün dünyanın temel çatışması bazı ülkelerin söylediği gibi demokrasi ile otoriterlik arasında değil, kalkınma ile kalkınmanın bastırılması, küresel adalet ile güç siyaseti arasında" ifadesini kullandı.

Çin Gang, Çin ve Rusya'nın küresel yönetimi uluslararası toplumun beklentilere göre yönlendirmek ve ortak geleceği paylaşan topluluğu inşa etmek için birlikte çalışması gerektiğini vurguladı. Devlet Başkanı Şi'nin, "ortak geleceği paylaşan topluluk fikrini, ilk kez 10 yıl önce bir başka Rusya ziyareti sırasında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada dile getirdiğini hatırlatan Çin Gang, "Çin ve Rusya, çok kutuplu bir dünyayı ve uluslararası ilişkilerin daha demokratik hale gelmesini savunuyor. Bu, uluslararası eşitlik ve adalet talepleri ile örtüşüyor" diye konuştu.

 

Kaynak: AA