27 Haziran 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.06.2024 18:47 | Son Güncelleme: 16.06.2024 18:59

Çin'in iki yüzü: Kuzeyi yanıyor, güneyi sele teslim

Aşırı sıcakların vurdu Çin'in kuzeyinde termometreler 40-42 dereceyi gösterirken ülkenin güneyinde ise aşırı yağışlar sele yol açarken bir kişi hayatını kaybetti
Çin'in iki yüzü: Kuzeyi yanıyor, güneyi sele teslim

Çin Meteoroloji Merkezi Pazar günü ülke genelinde birçok bölgede bunaltıcı sıcakların yaşanması nedeniyle vatandaşları uyarırken, birçok güney eyaleti ise şiddetli yağışlar nedeniyle sele teslim oldu.

Merkez, yüksek sıcaklıkların şiddetinin Çin'in kuzeyinde ve Sarı Nehir ile Huaihe Nehri arasındaki bölgelerde azalmasının beklendiğini söyledi. Merkez; Sincan, İç Moğolistan ve Henan'ın bazı bölgelerinde maksimum sıcaklıkların 37-39 santigrat derece olacağını tahmin ediyor.

Pekin daha fazla kavrulacak

Beijing Daily'nin haberine göre, Pekin bu yıl ikinci kez en yüksek sıcaklık uyarısını yayınladı ve yetkililer Pazartesi ve Salı günü sıcaklıkların 37 derecenin üzerine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Çin devlet televizyonu CCTV'nin haberine göre, Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaleti de önümüzdeki iki gün içinde bazı bölgelerde sıcaklıkların 40-42 dereceye ulaşacağını söyledi.

Güneydoğu Fujian eyaletini yedi gündür etkisi altına alan şiddetli yağışların devam etmesi ve bazı nehirlerin taşması bekleniyor. Yayın kuruluşu, yetkililerin birkaç rezervuardan su saldığını söyledi.

CCTV'nin haberine göre Guangxi bölgesindeki yetkililer, bazı yerel nehirlerin su seviyelerinin uyarı seviyelerini aştığını ve güneydeki Guilin kentinde bir öğrencinin sele kapılarak hayatını kaybettiğini söyledi.