18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.07.2024 21:12 | Son Güncelleme: 16.07.2024 23:16

Demokratlar Biden'ı baskı altına aldı: Trump'a karşı kampanya yeniden başlayabilir

ABD ve dünya eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle çalkalanırken Başkan Joe Biden olayın hemen ardından seçim kampanyasını durdurma kararı almıştı. Ancak Demokratlar'ın yoğun baskısı sonrası kampanya yeniden başlıyor ve Biden'ın Trump'ı eleştirmeye devam etmesi isteniyor
Demokratlar Biden'ı baskı altına aldı: Trump'a karşı kampanya yeniden başlayabilir

Reuters'a konuşan konuyla ilgili bilgi sahibi iki kişi, Cumhuriyetçi Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından Biden'ın askıya aldığı 2024 başkanlık kampanyası, Demokratlar'ın baskısı sonrası yeniden başlıyor. 

Geçen ay CNN'deki tartışma performansının yarattığı hasarı onarmaya çalışan Biden, en rekabetçi seçim eyaletlerindeki zayıf sonuç alınan anketler nedeniyle Demokratlar'ın baskısı altında ve anketlerde yeniden güçlenmek için Biden'ın Trump'a yönelik sözlü saldırılarını sürdürmesi talep ediliyor.

Kampanyaya uzun süre ara vermek seçimleri riske atar

Demokratlar'ın kampanya çalışmalarından sorumlu bazı üst düzey yetkililer, seçim kampanyasına uzun süreli bir ara verilmesinin Biden'ın ve 5 Kasım'daki seçimlerde aday olmak isteyen diğer Demokratlar'ın şansına daha fazla zarar verebileceği endişesini dile getirdi.

Cumhuriyetçiler kampanyalarını tüm hızıyla sürdürürken, Trump kulağını sıyıran bir kurşundan sadece iki gün sonra Milwaukee'deki Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'de bizzat boy gösterdi. İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir kampanya yetkilisi, "Kampanya yine Trump ile tezat oluşturmaya devam edecek" dedi.

Biden'ın kampanya reklamlarının yeniden başlamasının zamanlaması daha önce bildirilmemişti.

Geçtiğimiz haftalarda Biden'ın kampanyası Mayıs ayında, Trump'ı 'sus payı' davası nedeniyle hedef tahtasına koymuş ve bu çerçevede bir televizyon reklamı yayınlayarak Trump'ı suçlu olarak damgalamak için yoğun bir çaba sarf etmişti. Trump ise suçlamaları reddetmişti. 

Yeni reklamların içeriğinin silahlı saldırıdan önce planlananlarla aynı olup olmayacağı ise şimdilik belirsiz.