16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2024 21:07 | Son Güncelleme: 21.07.2024 21:22

Demokratların yeni adayı kim olabilir?

ABD Başkanı Joe Biden'ın ani bir kararla adaylıktan çekilmesinin ardından Demokratların yeni adayları merak konusu oldu. AP'ye göre Biden, Trump'a karşı Demokratlara liderlik etmesi için Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e destek vererek partide daha fazla kaos yaşanmasını önlemeyi amaçlıyor
Demokratların yeni adayı kim olabilir?

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Duyuruyu X hesabından yapan Biden, bu hafta içerisinde kararıyla ilgili açıklamalarda bulunacağını söyledi. Demokratlar yeni adaylarının kim olacağını henüz açıklamamışken Başkan'ın yerine geçecek adaylar Amerikan medyasında yayınlandı. 

Kamala Harris

AP'ye göre Biden, Trump'a karşı Demokratlara liderlik etmesi için Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e destek vererek partide daha fazla kaos yaşanmasını önlemeyi amaçlıyor. Harris, Biden yönetiminde beklentileri karşılamadığı için çok eleştirildi ve anketlerde düşük onay oranlarına sahip. Ancak yine de Donald Trump’a karşı mücadelede yer alırsa seçmenlerden destek alabileceğine dair beklentiler var.

Öte yandan Başkan Joe Biden’ın kampanya yöneticilerinin Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Donald Trump’a karşı şansını sessizce yürüttükleri bir anketle test ettiği ortaya çıktı.

Gavin Newsom

56 yaşındaki California Valisi Gavin Newsom, Biden’ın çekilmesi halinde kendisinin alternatifler arasında gösterilmesini 'saçmalık' olarak niteledi. Geçen yıl Florida Valisi Ron DeSantis ile geleceğin başkanlık düellosu olabilecek bir tartışmaya çıktı. Zaman zaman da kendi eyaletinden uzaktaki seçimlerde Demokratları destekleme noktasına geldi.

J. B. Pritzker

59 yaşındaki Illinois Valisi J. B. Pritzker potansiyel adaylar arasındaki en zengin kişi. Aynı zamanda Illinois’de kürtaj hakkını yasallaştırmış ve kürtaj yaptırmak isteyen kadınlar için “sığınak eyalet” olmuştu. Bu durum Pritzker'ın öne çıkmasını sağlayabilir. Ayrıca silah kontrolü konusunda güçlü bir duruş sergilemiş bir figür.

Gretchen Whitmer

Michigan Valisi Gretchen Whitmer 2020’de Biden’ın başkan yardımcısı adayları listesinde yer alıyordu ve Demokrat Parti’nin ara seçimlerde gösterdiği güçlü performansı kısmen valiliğine bağlanıyordu. 52 yaşındaki Whitmer daha sıkı silah yasası, kürtaj yasaklarının kaldırılması ve anaokullarının desteklenmesini savunuyor.

Sherrod Brown

71 yaşındaki senatör Sherrod Brown da olsı başkan adayları arasında görülüyor. Brown alternatif adaylar arasında en yaşlısı olsa da Donald Trump’tan yedi yaş daha genç. 2020 seçimlerinde Ohio senatörü olarak kalmak istediğini söyleyen Brown başkanlık için hevesli görünmemesiyle dikkat çekmişti. İşçi hakları konusunda güçlü bir ses olan Brown, tüp bebek ve kürtaj korumaları konusunda da öne çıkıyor.