20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 26.03.2023 11:27 | Son Güncelleme: 26.03.2023 15:25

Donald Trump: Ben Amerikan tarihinin en masum adamıyım

ABD'de 2024 seçimleri için adaylık kampanyasını başlatan Donald Trump, ilk büyük mitingini Teksas'ta gerçekleştirdi. Trump, hakkındaki soruşturmalara dair konuşarak, "Ben Amerikan tarihinin en masum adamıyım" dedi
Donald Trump: Ben Amerikan tarihinin en masum adamıyım

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, 2024 seçim kampanyası için ilk büyük mitingini gerçekleştirdi. Trump, burada yaptığı konuşmada hakkında yapılan soruşturmalara değinerek, savcıların kendisi hakkında hiçbir şey bilmediğini ve iddiaların saçmalık olduğunu söyledi. Eski başkan, "Amerikan tarihindeki en masum adamım" dedi.  

Telegraph'ta yer alan habere göre Trump, adaylık kampanyasının ilk geniş çaplı etkinliğini Teksas'ın Waco kentinde gerçekleştirdi. Ellerinde cadı avı yazan pankartlar taşıyan binlerce destekçisinin önünde konuşan Trump, kendisine yönelik cezai soruşturmaların savcılık suiistimali olduğunu ve Stalinist Rusya'dan çıkmış bir şey gibi olduğunu söyledi. Trump ayrıca en yakın Cumhuriyetçi rakibi Ron DeSantis'e yüklendi ve ilişki yaşadığını reddettiği  yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a "At suratlı" dedi.

"Kabahatim olmayan bir şey için soruşturuluyorum"

Trump mitingin açılışını, 6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binası'nda yaşanan isyandaki rolleri nedeniyle hapse atılanlardan oluşan bir koronun seslendirdiği "Herkes için adalet" adlı şarkıyı çalarak yaptı. Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, 2016 seçimleri öncesinde Daniels'a sus payı ödemesi nedeniyle olası kampanya finansmanı ihlalleri için Trump'ı soruşturuyor. Büyük jüri Pazartesi günü yeniden toplanacak ve Trump önümüzdeki hafta içinde suçlanabilir. Trump ise bu konuyla ilgili destekçilerine, "New York Bölge Savcısı, Washington DC'deki 'adaletsizlik departmanının' himayesi ve yönlendirmesi altında. Beni hiç suçum olmayan, kabahatim olmayan bir şey için soruşturuyor. At suratı hiç sevmedim. Öyle biri yok. Harika bir First Lady'miz var" dedi. 

Trump, sadece Beyaz Saray'a dönmesi halinde Amerika'nın yeniden özgür bir ulus olacağını da ekledi. ABD Başkanı Joe Biden'ı da hedef alan Trump, onun da soğukkanlı bir suçlu olduğunu ve kendi özel hayatının her unsuru soruşturulurken Biden'a hiçbir şey olmadığını belirtti. Trump, "Bu beni muhtemelen ülkemiz tarihindeki en masum adam yapıyor. Arkadaşlarım bunu söylüyor" dedi.