03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.03.2023 16:02 | Son Güncelleme: 24.03.2023 16:23

Forbes: Trump sus payı soruşturmasında suçlanırsa ölüm ve yıkım olacağını söyledi

Donald Trump'ın yetişkin filmi yıldızı Stormy Daniels'a sus payı ödemesi yaptığı gerekçesiyle jürinin karşısına çıkması bekleniyor. Trump ise bu bekleyişin üzerine kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden sus payı soruşturmasında suçlanırsa ölüm ve yıkım olacağını söyledi
Forbes: Trump sus payı soruşturmasında suçlanırsa ölüm ve yıkım olacağını söyledi

ABD eski Başkanı Donald Trump yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a yaptığı sus payı ödemeleriyle ilgili devam eden soruşturmada New York'taki savcıların kendisini suçlaması halinde ölüm ve yıkımının meydana geleceğini söyledi. Trump, Truth Social'da paylaştığı bir yazıda yanlış bir suçlama olduğunu iddia ettiği bu duruma karşı çıktı ve kendisine karşı yasal işlem başlatılmasının ülke çapında felaketle sonuçlanabilecek şiddeti tetikleyebileceğini öne sürdü.

Trump sadece ABD'den gerçekten nefret eden yozlaşmış bir psikopatın kendisine karşı suçlamalarda bulunduğunu söyledi ve kendisini bir kez daha 2024 seçimlerinde Cumhuriyetçilerin açık ara önde gelen adayı olarak nitelendirdi. Forbes'un haberine göre Trump'ın paylaşımında, 2016 seçimlerinden haftalar önce Trump'ın eski avukatı Michael Cohen tarafından yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a yapıldığı iddia edilen 130 bin dolarlık sus payı ödemesini reddettiğini yineleyerek hiçbir suç işlemediğini de ekledi.

Trump'ın tutuklanma iddiası

Trump geçen hafta sonu Truth Social'da yaptığı bir paylaşımda salı günü Manhattan Bölge Savcılığı tarafından tutuklanacağını iddia etti ve destekçilerini protestoya çağırdı. Ancak bu çağrılar tahmininden az karşılık buldu ve GOP'taki destekçileri bile buna karşı çıktı. Cumhuriyetçi milletvekilleri Trump'ın soruşturmanın kendisine karşı siyasi bir cadı avı olduğu yönündeki iddialarını yinelediler. Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri, Temsilci Jim Jordan önderliğinde, soruşturmada federal bir müdahale olup olmadığının araştırılması için Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg'in ifadesinin alınmasını talep etti.