07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.06.2022 11:41 | Son Güncelleme: 09.06.2022 11:53

Donald Trump ve çocukları ifade vermeyi kabul etti

New York Başsavcısı tarafından şirket varlıklarını olduğundan yüksek gösterdiği gerekçesiyle açılan Trump Organizasyonları soruşturması kapsamında, ABD eski başkanı ve çocukları önümüzdeki ay ifade verecek
Donald Trump ve çocukları ifade vermeyi kabul etti

ABD eski başkanı Donald Trump, kızı Ivanka ve oğlu Donald Jr., New York Başsavcısı Letitia James'in, Trump Organizasyonları’na yönelik soruşturması kapsamında önümüzdeki ay yeminli ifade vermeyi kabul ettiler. 

Temyiz başvurusu reddedildi

Yeni mahkeme belgelerine göre, bir temyiz mahkemesi onların lehinde karar vermedikçe ve tanıklığı durdurmadıkça, Trump'lar 15 Temmuz'da ifade vermeye başlayacak. Trump’ın geçen ay ifadelerin ilerlemesini durdurmak için temyiz başvurusu haksız bulununca bir Manhattan yargıcı ailenin ifade vermesi için olan anlaşmayı çarşamba günü onayladı.  Ancak yine de bu kararı bozabilmek için davalarını eyaletteki en yüksek mahkeme olan New York Temyiz Mahkemesine götürebilirler. 

110 bin dolar ceza ödedi

Başsavcı James, aile emlak şirketiyle ilgili soruşturmasını, Trump'ın eski kişisel avukatı Michael Cohen'in eski başkanın sigorta, vergi ve kredi amaçları için şirket varlıklarının değerini yüksek gösterdiğini iddia eden Kongre ifadesinin ardından 2019'da başlattı. Daha sonra 2020'de şirketin ve ailenin soruşturmasını engellediğini iddia ederek dava açtı. 

Davadaki bir yargıç, James'in ofisinden gelen mahkeme celbine yanıt vermek için son tarih olan 31 Martı kaçırdığı için Nisan ayında Trump’a hukuka saygısızlık kararı çıkardı. Şartlı olarak kaldırılan karar nedeniyle Trump emanette tutulan 110 bin dolar para cezası ödedi.