28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 07.12.2022 00:11 | Son Güncelleme: 07.12.2022 00:22

Donald Trump’ın şirketi, Trump Organization vergi dolandırıcılığından suçlu bulundu

ABD'de yapılan davada, Trump Organization şirketler grubuna bağlı iki kuruluş vergi makamlarını dolandırmaktan suçlu bulundu. Uzmanlar şirketin 1,6 milyon dolara kadar para cezası alabileceğini söyledi
Donald Trump’ın şirketi, Trump Organization vergi dolandırıcılığından suçlu bulundu

Donald Trump’ın şirketi Trump Organization, vergi dolandırıcılığından suçlu bulundu. Ancak sadece küçük bir para cezası alacağı tahmin ediliyor.  Eyalet mahkemesindeki bir jüri, davada suçlanan Trump Corporation ve Trump Payroll Corporation'ı vergi kaçakçılığı, dolandırıcılık planı, komplo ve iş kayıtlarını tahrif etme dahil olmak üzere birçok konuda suçlu buldu. 

Trump Organization, şirketin yöneticilere hediyeler ve diğer kayıt dışı ödemeler yaparak ve bunun üzerinden vergi ödemeyerek vergi makamlarını dolandırmak için bir plan tasarladığı ve yürüttüğü iddialarına dayanarak Haziran 2021'de dolandırıcılık iddiasıyla suçlandı. Suçlamaların hedefinde olan Finans Direktörü Allen Weisselberg duruşma öncesi suçunu kabul etti. 

Trump suçlanmadı

Trump Organizasyonu, Weisselberg'in dolandırıcılık faaliyetinde tek başına hareket ettiğini savunurken, davayı açan Manhattan savcıları, duruşmada sorunun Weisselberg'in ötesine geçtiğini ve şirketin bir bütün olarak dahil olduğunu ve diğer yöneticilerin de benzer şekilde vergilendirilmemiş tazminat aldığını iddia etti. 

Donald Trump ve ailesi bu davada suçlanmadı ancak dava sırasında eski başkandan, savcılar şirket tarafından finanse edilen apartman daireleri, kiralanan arabalar ve kişisel harcamalar dahil olmak üzere belirli yöneticilere dağıtılan yardımlarla bağlantısı hakkında defalarca bahsetti.

Hukuk uzmanları, şirketin 1,6 milyon dolara kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Savcılara göre bu, Weisselberg'in 2005 ile 2021 yılları arasında Trump Organization'dan dolaylı tazminat olarak aldığı yaklaşık miktar 1.76 milyon dolar.