20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 12.10.2022 10:13 | Son Güncelleme: 12.10.2022 10:25

Elon Musk: Putin ile 18 ay önce görüştüm

Elon Musk geçen hafta çok tartışılan Rusya-Ukrayna barışı önerisinin ardında Vladimir Putin ile yaptığı gizli görüşme olduğu iddialarını reddetti
Elon Musk: Putin ile 18 ay önce görüştüm

ABD'nin tanınmış siyaset bilimcilerinden Ian Bremmer, Eurasia Group abonelerine; Tesla CEO'su Elon Musk'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuştuğunu ve bunu telefon görüşmesinde kendisine söylediğini açıkladı. Bremmer'ın iddiasına göre Musk, Kırım'ın Rusya'da kalması, Ukrayna'nın bir tür kalıcı tarafsızlığı kabul etmesi ve Ukrayna'nın Rusya'nın ilhakını tanıması halinde Putin'in müzakereye hazır olduğunu söyledi.

Hatta Musk, Putin'in kendisine, Ukrayna'nın 2014'te ilhak edilen Kırım'ı 'işgal etmesi' durumunda nükleer bir saldırı olasılığı da dahil olmak üzere 'her şeyin gerçekleşebileceğini söylediğini belirtti.

"Uzay hakkında görüştük"

Geçen hafta Rusya Ukrayna arasında barış yapılması gerektiğini savunan ve bu yüzden eleştiri oklarının hedefi olan Elon Musk ise Bremmer 'in haberinin doğru olmadığını açıkladı. Musk, “Putin ile sadece bir kez görüştüm ve bu yaklaşık 18 ay önceydi. Konu da uzaydı” dedi.