26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.10.2022 18:20 | Son Güncelleme: 11.10.2022 18:47

Twitter yatırımcısı Giuseppe Pampena dava açtı: Elon Musk’ın U dönüşü sahtekarlık

Elon Musk'ın, Twitter anlaşmasına geri dönme kararı da onu davalardan kurtaramadı. Twitter yatırımıcısı Giuseppe Pampena, milyarderi piyasaları manipüle etmekle suçlayarak dava açtı. JPMorgan Chase CEO'su Dimon ise bugün verdiği bir röportajda Musk'ın Twitter'ı almasını desteklediğini söyledi
Twitter yatırımcısı Giuseppe Pampena dava açtı: Elon Musk’ın U dönüşü sahtekarlık

Twitter yatırımcılarından biri olan Giuseppe Pampena, pazartesi günü Elon Musk’a dava açtı. Pampena, milyarderi daha iyi bir anlaşma sağlamak için piyasaları manipüle etmekle suçladı.  Yatırımcı, Musk’ın Twitter’ı satın almak isteyip istemediğine ilişkin tekrarladığı U dönüşlerinin ve şirkete yönelik halka açık saldırılarının, firmanın hisse fiyatını düşürmek için kasıtlı hareketler olduğunu iddia etti. 

"Davranışları dolandırıcılık"

Pazartesi günü San Francisco'daki federal mahkemede açılan davaya göre Musk'ın açıklamaları ve davranışları "anlaşma hakkında şüphe yaratmayı" ve Twitter'ın hisse fiyatını düşürmeyi ve Musk'a daha iyi bir fiyat için pazarlık etme avantajını sağlamayı amaçlıyordu. 

Davaya göre Musk'ın anlaşılan ilk fiyat olan 44 milyar dolardan anlaşmayı devam ettirme teklifi, milyarderin uzlaşma niyeti olmadığını ve baştan beri blöf yapmakta olduğunu gösteriyor. Musk’ın bu davranışının dolandırıcılık ve yasa dışı olduğu iddia edildi. Musk'ı Twitter anlaşmasında temsil eden hukuk firması, konuyla ilgili yorum taleplerine dönmedi. 

JPMorgan Chase CEO'sundan destek

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, bugün bir röportajda Musk’ın Twitter’ı satın almasını desteklediğini söyledi. CNBC’ye konuşan Dimon, Musk’ın sosyal medya sitesinden sahte ve spam hesapları kaldırmak istediğine atıfta bulunarak “Umarım Musk Twitter’ı temizler” dedi. 

JPMorgan'ın geçen Kasım ayında bir hisse senedi sözleşmesi anlaşmazlığı nedeniyle Tesla'ya 162 milyon dolarlık dava açtığı düşünüldüğünde bu sözler Dimon’dan Musk’a karşı alışılmadık derecede dostane bir tavır.  Dimon ayrıca, Musk'ın 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını finanse eden Bank of America ve Morgan Stanley de dahil olmak üzere rakip bankaları iğneleyerek “Onlar büyük çocuklar, bununla başa çıkabilirler” dedi.