29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 10.12.2022 14:57 | Son Güncelleme: 10.12.2022 15:46

Elon Musk Twitter'ın ofis eşyasını satışa çıkardı

Elon Musk, endüstriyel boyutta bir pizza fırınından Twitter kuşunun heykeline, sosyal medya platformunun ofis eşyasını satışa çıkardı. Bu kararın arkasında bir tasarruf planı mı var yoksa eski yönetimin izlerini silme politikası mı şimdilik bilinmiyor.
Elon Musk Twitter'ın ofis eşyasını satışa çıkardı

Twitter hayranları yakında sosyal medya şirketinin San Francisco ofisinden hatıra eşyaya ve malzemelere sahip olma fırsatına erişebilirler. Çünkü şirket gelecek yıl bir müzayedede ofis eşyasını satışa çıkarıyor...

Elon Musk'ın sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın almasıyla birlikte harcamaları azalmaya başladı. Böyle bir dönemde çıkan bu satış haberleri, Musk’ın Twitter’ı idare edemediği ve borçlarını ödemek için bu yolu seçtiği tartışmalarını gündeme getirdi. Musk kendi çalışma politikası dahilinde altyapı bütçelerinden, evde Wi-Fi ve seyahat ödenekleri gibi çalışan avantajı olan her şeyi kesti.

“Bunun borç için yapıldığını düşünen morondur”

Ancak HGP temsilcisi Nick Dove, Fortune'a verdiği bir röportajda, açık artırmanın şirketin mali durumuyla ilgili olmadığını ve böyle düşünenlerin moron olduğunu söyledi. Fortune'a konuşan Dove, "Bu şirket 44 milyar dolara satın alındı. Biz sadece birkaç sandalye, masa ve bilgisayar satıyoruz. Dolayısıyla, bu ufak şeylerin satışından elde edilecek gelirin oradaki dağ gibi borcu karşılayacağını düşünen varsa, o bir morondur" ifadelerini kullandı.

Eşya fiyatlandırması nasıl?

Piyasa değeri binlerce dolar olan çoğu eşyanın başlangıç fiyatı, değerlerinin çok altında. 2 bin doları bulan Eames ofis sandalyeleri 50 dolar gibi bir başlangıç fiyatıyla açık arttırmaya sunuluyor. Profesyonel espresso makinesinin başlangıç fiyatı da 50 dolar. Çoğu eşyanın başlangıç fiyatı ise 25 dolar.  Heritage Global Partners tarafından açık artırmaya çıkarılacakları listeleyen BidSpotter sitesine göre, açık artırma 17 Ocak 2023'te ABD saatiyle sabah 7'de başlayacak ve 18 Ocak sabah 10'da sona erecek.