06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2024 14:29 | Son Güncelleme: 13.06.2024 14:41

Elon Musk X’te duyurdu: 56 milyar dolarlık bonusu kazanıyorum

Tesla CEO'su Elon Musk X hesabından yaptığı paylaşımda 56 milyar dolarlık hisse senedi opsiyon paketinin genel kurulda onaylanmasından önce, oylamayı kazandığını öne sürdü
Elon Musk X’te duyurdu: 56 milyar dolarlık bonusu kazanıyorum

Tesla CEO’su Elon Musk, 56 milyar dolarlık hisse senedi opsiyon paketinin oylamaya sunulacağı genel kuruldan saatler önce, sahibi olduğu X’te yayınladığı mesajda oylamayı kesin kazandığını iddia etti. Muhtemelen genel kurula online olarak katılanların veya eğilimlerini açıklayan ortakların oylarını dikkate alan Musk, mesajında olumlu oy sayısının 1.4 milyar adete ulaştığını duyurdu. Opsiyon paketinin kesinleşmesi için Musk’a 1 milyar civarında oy gerekiyor. Musk paylaşımında hem kendi hisse senedi opsiyon paketinin hem de şirket merkezinin Delaware'den Teksas'a taşınmasına dair oylamaların kurulundan geçtiğini belirtti. 

Ortakların sahibi oldukları her hisse senedi için 1 oy hakkı bulunduğu genel kurul öncesinde, Tesla’nın en büyük hissedarlarından Norveç Varlık Fonu ve ABD’nin en büyük kamu emeklilik fonlarından Calpers, Musk’ın aleyhinde oy kullanacaklarını açıklamıştı. Buna karşılık Scottish Mortgage Investment Trust, Ark Investment Management gibi iki büyük kurum ve milyarder yatırımcı Ronald Baron Musk’ın lehinde oy vereceklerini açıklamıştı. 

Tesla, ABD’deki diğer büyük teknoloji şirketlerinin aksine çok daha fazla sayıda küçük hissedara sahip. Bu küçük yatırımcıların büyük bölümünün Musk’ın lehinde oy kullanma eğilimine sahip oldukları belirtiliyor. Salt çoğunlukla karar alınacak oylamada halen şirketin yaklaşık yüzde 13 hissesine sahip olan Elon Musk ile kardeşi Kimbal Musk’ın oy hakları bulunmuyor.

Hisse senedi opsiyon paketinin kabul edilmesi halinde Musk yaklaşık 304 milyon adet Tesla hissesini, tanesi 23.3 dolardan satın alma hakkına sahip olacak. Böylece Musk’ın şirketteki hissesi yüzde 20’ye yükselecek. Perşembe öğlen saatleri itibariyle hisseleri 177.3 dolardan işlem gören Tesla’nın piyasa değeri 565 milyar dolar civarında.