29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 18.10.2022 09:22 | Son Güncelleme: 18.10.2022 10:19

Elon Musk'ın çıkardığı Burnt Hair parfümü on katı fiyata satışta

Elon Musk'ın Burnt Hair isimli parfümü, eBay'de en az 24 satıcı tarafından 100 dolarlık resmi fiyatının on katına satışa sunuldu. Satıcılar parfümün yarı koleksiyon ürünü haline gelmesi durumunda değerli bir şeye sahip olmayı umuyor
Elon Musk'ın çıkardığı Burnt Hair parfümü on katı fiyata satışta

Tesla milyarderi, salı günü Boring şirketinin web sitesinde yeni parfümünü satışa çıkardı. İğrençlik arzusunun özü sloganıyla tanıtılan Burnt Hair (Yanık Saç) isimli ürün piyasaya sürüldükten birkaç saat sonra 10 bin şişe sattı.  Bu tanesinin 100 dolardan satıldığı düşünüldüğünde 1 milyon dolarlık kazanç anlamına geliyor. Fakat eBay satıcıları Musk'ın parfümünü 100 dolarlık resmi fiyatının on katına varan fiyatlarla satışa sunuyor. Bu durum kimin daha çok kar elde ettiği konusunu tartışmalı hale getirebilir.

Milyarderden ‘parfüm satıcısına’

Forbes, lansmanı Musk'ın "mizahın gücünden ve coşkulu hayran kitlesinden faydalanarak ciddiyetsiz görünen ürünleri imrenilen ürünlere dönüştürme rekorunu" diye tanımladı. Musk, Twitter'da biyografisini hızla 'Parfüm Satıcısı' olarak değiştirdi.

‘Yepyeni’ diyerek satışa sundular

Çarşamba sabahı itibariyle, eBay'de birçok satıcı, resmi kampanyanın çok üzerinde fiyatlarla kendi satış kampanyalarını başlattı. Chieflit adlı yeni bir satıcı ürünü 'yepyeni' olarak bin dolar ya da verilecek en iyi teklif karşılığında satışa sundu. EBay'in sitesinde satıcının elindeki dört şişeden birinin çoktan satılmış olduğu görüldü. Satıcının fiyatı bu kadar yükseltebilmesi Elon kültünün bir kanıtı.

Farklı  fiyatlarla satışa çıktı

Diğer satıcılar parfümü Musk'ın resmi fiyatının çok üzerinde çeşitli fiyatlara satışa sundu. Boring şirketi parfümü ne kadar süreyle listede tutmayı planladığını söylemedi. Bu nedenle eBay satıcıları, parfümün yarı koleksiyon ürünü haline gelmesi durumunda değerli bir şeye sahip olmayı umuyor olabilirler. Belki de hiç kimsenin teklif edilen fiyatların çılgınca olduğunu fark etmeyeceğini düşünüyorlardır.

EBay'in fiyat yükseltme politikası ürünlerin adil veya makul kabul edilenden daha yüksek bir fiyatla sunulmasını yasaklıyor. Bu kurallar özellikle satıcıların acil durumlarda gerekli olan ürünler için şişirilmiş fiyatlar üzerinden kâr elde etmelerini yasaklamaya odaklanmıştır. 

Daha fazla bilgi

Twitter ile 44 milyar dolarlık anlaşmasını tamamlamak için 28 Ekim'e kadar süresi olan Musk, Burnt Hair'i (Yanık Saç) tanıtırken "Lütfen benim parfümümü alın, böylece Twitter'ı satın alabilirim" dedi. Bu açıklaması sosyal medyada gündem olan Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi'nin  işi iyice dalgaya aldığı yorumlarına neden oldu. Musk'ın parfümü ile ilgili yaptığı “Benim gibi bir isim için parfüm işine girmek kaçınılmazdı. Neden bu kadar uzun süre bu kadar savaştım ki?” sözleri de geçen haftadan beri çok konuşulan konular arasında.