20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 06.10.2022 15:04 | Son Güncelleme: 06.10.2022 15:09

Elon Musk, Twitter için yinelediği teklifi rağmen mahkemeye çıkabilir

Twitter'ı satın alma anlaşmasından çekilme kararını değiştirerek, sosyal medya platformunu satın alma teklifini yineleyen Elon Musk'ın fiyat düşürmeye çalıştığı ortaya çıktı. Üstelik Musk, yeni teklife rağmen mahkemeye çıkmak zorunda kalabilir
Elon Musk, Twitter için yinelediği teklifi rağmen mahkemeye çıkabilir

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma anlaşması mahkemeye sayılı günler kala yenilemesinin ardından fiyat düşürme çabası olduğu ortaya çıktı. SpaceX ve Tesla CEO’sunun satın almak için birkaç hafta önce 44 milyar dolarlık ilk anlaşmadan yüzde 30 düşük bir fiyat önerdiği, bu kabul görmeyince indirim oranını yüzde 10'a çektiği iddia edildi. Satış sürecinin tamamlanmasını isteyen Twitter yönetimi ise salı günü hisse başına 54.20 dolarlık ilk anlaşmadan geri adım atmayacağını net bir şekilde ortaya koydu.

31 milyar dolar teklif etti

Konuyla ilgili The New York Times'a bilgi veren 3 farklı kaynak Elon Musk'ın ekibinin bu haftaki son açıklamasından haftalar önce Twitter için yeni bir teklif ilettiğini iddia etti. Buna göre Musk 44 milyar dolarlık ilk teklifinden yaklaşık yüzde 30 daha düşük bir teklif sundu. Bu da yaklaşık 31 milyar dolara denk geliyordu.

Twitter 44 milyar dolarlık anlaşmada ısrarcı

Ancak bu öneri kabul görmeyince, Musk teklifini geçen hafta 39.2 milyar dolara yükseltti. Bu teklif de kabul görmeyince pazarlıkta ilerleme sağlanamadı. Ardından Musk bu hafta SEC'e yolladığı mektupla satın almayı tamamlamayı hedeflediğini bildirdi. Twitter da salı günü yayımladığı açıklamasında daha önceden kabul edilen hisse başına 54.20 dolarlık teklifin değiştirilmemesi gerektiğini belirtti.

Elon Musk'ın son SEC mektubu yayımlanmadan önce Twitter hisseleri 42.95 dolardan işlem görüyordu. Salı günü hisseler 52 dolar aşmasının ardından dün 51.30 dolara geriledi. Dün kapanış itibarıyla Twitter'ın piyasa değeri 39.3 milyar dolar oldu

Davaya yakın kaynaklar çarşamba günü Reuters'e yaptıkları açıklamada gelinin noktaya rağmen hukuki süreceği devam edebileceğini söyledi. Twitter'ın hukuk ekibi ve Musk'ın avukatları, karşılıklı güvensizliğin üstesinden gelmek ve anlaşmayı kapatmak için bir süreç bulmak amacıyla salı günü ihtilafı denetleyen hakime yeni bilgiler sundu. Columbia Üniversitesi'nden hukuk profesörü Eric Talley, The Verge'e verdiği demeçte Musk'ın muhtemelen bu fiyasko boyunca yapılan "son derece tutarsız açıklamaları" eşeleyebilecek "çok tatsız bir yeminli ifadeyle" karşı karşıya olduğunu söyledi.