16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.07.2024 09:46 | Son Güncelleme: 17.07.2024 10:14

Elon Musk'tan yeni karar: X ve SpaceX merkezleri Teksas'a taşınıyor

Elon Musk, SpaceX ve X genel merkezlerini taşıma kararı aldı. Bu kararın sebebini ise öğrencilerin cinsiyet değiştirme taleplerinin velilere bildirilmesini yasaklayan yeni yasa olduğunu söyledi ve bardağı taşıran son damla olduğunu ekledi
Elon Musk'tan yeni karar: X ve SpaceX merkezleri Teksas'a taşınıyor

Elon Musk, SpaceX genel merkezini Teksas'a taşıma kararı aldı. Musk, aldığı kararın arkasındaki nedenlerden biri olarak Kaliforniya'da kabul edilen ve okullarda öğrencilerin cinsiyet değiştirme taleplerinin velilere bildirilmesini yasaklayan yeni yasayı gösterdi ve X hesabından paylaşım yaptı. Yasanın bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

Elon Musk, paylaştığı gönderiyi alıntılayarak "X'in merkezi Austin'e taşınacak... Birçok kişi bu kararı takip edecek" cümlelerini ekledi.

Kışkırtıcı açıklamaları yüzünden eleştirilmişti

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom'ın imzaladığı yasa, öğrencilerin cinsiyet değiştirme veya yeni zamir kullanma taleplerinin velilere bildirilmesini gerektiren okul politikalarını yasaklayacak. Musk, önceden transgender insanlarla ilgili yaptığı kışkırtıcı açıklamalar sebebiyle birçok kişi tarafından eleştirilmişti. Kendi kızı ise mahkeme belgelerinde "Biyolojik babamla hiçbir şekilde ilişki içinde olmak istemiyorum" diyerek ismini ve cinsiyet tanımını yasal olarak değiştirmişti. Musk, X'in kullanıcıların kasten yanlış cinsiyetle hitap edilmesini veya eski isimleriyle anılmalarını önleyen kurallarını 2023'te kaldırmış, ancak bu politikalar 2024'te yeniden yürürlüğe girmişti.