29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 01.12.2022 09:43 | Son Güncelleme: 01.12.2022 09:50

Fars Haber Ajansı hack'lendi: Hamaney'in gizli belgeleri ortaya çıktı

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na yönelik siber saldırıda, ajansın İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ofisine gönderdiği gizli bültenler ele geçirildi. Yayınlanan belgelerde Katar'ın Dünya Kupası'nda İranlı muhaliflere karşı önlem alacağı taahhüdü de ortaya çıktı
Fars Haber Ajansı hack'lendi: Hamaney'in gizli belgeleri ortaya çıktı

Kendilerine Black Reward adını veren bilgisayar korsanları geçen hafta Devrim Muhafızları Ordusu'na yakınlığıyla bilinen Fars Haber Ajansı'nın internet sitesini hacklediğini ve Ajansın, Devrim Muhafızları'na ve Hamaney'in ofisine gönderdiği gizli bültenleri ele geçirdiğini duyurdu.

Belgeleri yayınladılar

Siber saldırı sonucu ele geçirdiklerini öne sürdükleri belgeleri yayımlayan hackerler ayrıca ajansın 250 terabaytlık verisini de veri tabanından kaldırdıklarını iddia etti. Bilgisayar korsanlarının internette yayımladıkları belgelerin birinde, Hamaney'in "ülkedeki protestoların yakın zamanda sona ermeyeceğini" söylediği bir bülten de yer alıyor.

Katar'ın Dünya Kupası taahhüdü ortaya çıktı

Belgelerin birinde ise 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapan Katarlı yetkililerin organizasyon için bu ülkeye giden İranlı muhaliflere karşı önlemler alacağı taahhüdünde bulunduğu aktarılıyor. Korsanların yayımladığı belgeler, ajans çalışanlarının listesini de içeriyor.

"Bilgi ve haberler silindi"

Fars Haber Ajansı, konuyla ilgili açıklamasında kurumun internet sitesinin "karmaşık bir siber saldırının" hedefi olduğunu bildirdi. Açıklamada, bilgisayar korsanlarının 250 terabaytlık verileri kaldırdığı iddiası yalanlandı ancak saldırı sırasında 25 Kasım Cuma gününe ait bilgilerin ve haberlerin silindiği aktarıldı.

Öte yandan yarı resmi haber ajansı Mehr'in haberinde de Tahran Yargı Başkanı Ali Elkasi'nin, "Fars Haber Ajansı'na yönelik siber saldırı ve çalışanlarının kişisel bilgilerinin yayımlanmasının ardından Tahran Başsavcılığı'na konunun soruşturulması için teknik uzmanlardan ve ilgili görevlilerden oluşan özel bir çalışma grubunun oluşturulması talimatı verdiği" belirtildi.