07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.11.2023 17:31 | Son Güncelleme: 17.11.2023 17:35

Finlandiya Rusya ile tüm sınırını kapatmaya hazır

Finlandiya Başbakan Yardımcısı Purra, sığınmacı akınını durdurmak için Rusya sınırındaki 9 geçiş noktasından 4'ünün kapatılmasına ilişkin, "Durumu sakinleştirmeye yardımcı olamaması halinde bir sonraki adımı atmak için çok düşük bir eşiğimiz var. O adım da tüm doğu sınırını kapatmak" dedi
Finlandiya Rusya ile tüm sınırını kapatmaya hazır

Finlandiya Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Riikka Purra, dün alınan Rusya sınırındaki 9 geçiş noktasından 4'ünü kapatma kararının sınırdaki durumu sakinleştirmeye yardımcı olmaması halinde daha ileri adımlar atmaya hazır olduklarını belirtti. Finlandiya'da yayın yapan Yle TV1 televizyon kanalındaki A-Talk programına katılan Purra, "Kapatma kararının sınırdaki durumu sakinleştirmeye yardımcı olamaması halinde bir sonraki adımı atmak için çok düşük bir eşiğimiz var. O adım da tüm doğu sınırını kapatmak ve sığınma taleplerini doğu sınırından uzakta yoğunlaştırmak." ifadesini kullandı.

Finlandiya, ülkeye yönelik sığınmacı akınını durdurmak için Rusya ile olan sınırındaki 9 geçiş noktasından 4'ünü 18 Kasım itibarıyla kapatma kararı almıştı.

Kaynak: AA