25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.08.2022 15:56 | Son Güncelleme: 18.08.2022 16:19

Fransa'da fırtına havalimanını birbirine kattı

Orman yangınlarının ardından Fransa bu kez de aşırı yağışlar ve fırtınayla mücadele ediyor. Ülkede kuvvetli fırtına ağaçları devirerek havaalanındaki piste savurdu, birçok uçuş iptal edildi
Fransa'da fırtına havalimanını birbirine kattı

Fransa'nın Akdeniz'deki adası Korsika'nın en büyük kenti Ajeccio'da, şiddetli fırtına havalimanını birbirine kattı. Şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle zor anların yaşandığı havalimanında, uçuşlara bir süreliğine ara verildi.

İçişleri Bakanı bölgeye geçecek

France 3'teki habere göre, kuvvetli fırtına, yakındaki ağaçları devirerek havaalanındaki piste savurdu. Kötü hava şartları nedeniyle deniz ulaşımında da ciddi aksamalar yaşandı. İçişleri Bakanı Geral Darmanin, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Korsika Adası'nda rüzgarın saatteki hızının 200 kilometreye çıktığını belirterek, bölgeye geçeceğini aktardı.

Bu sabah fırtına ve sel için "turuncu" alarm verilen Ada'da, hızı saatte 224 kilometreyi bulan şiddetli rüzgarın devirdiği ağaçlar nedeniyle 3 kişi ölmüş, 12 kişi yaralanmıştı. Akdeniz Deniz Valiliği, Ada'nın batı sahillerinde karaya vuran ya da alabora olan teknelere yönelik 60'tan fazla kurtarma operasyonu yaptıklarını duyurmuştu. Fransa Meteoroloji İdaresi, Ada'da 45 bin eve elektrik verilemediğini açıklamıştı. 

Kaynak: AA