23 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.10.2024 13:18 | Son Güncelleme: 23.10.2024 15:40

Fransa'yı sarsan tecavüz davası sürüyor: Zanlıların arasında Arap rolü yapan bir Türk var

Fransa'yı yıllarca ilaçla uyuşturularak hem kocası hem de 50 erkek tarafından istismar edilen Gisèle Pelicot'un davası sürüyor. The Guardian, zanlıların ismini suçlarını açıklarken aralarında bir de 43 yaşında Hüsamettin adlı bir Türk'ün olduğu ortaya çıktı
Gisèle Pelicot 10 Eylül 2024'teki duruşmaya giderken.
Gisèle Pelicot 10 Eylül 2024'teki duruşmaya giderken.

Fransa'yı şoke eden ve tüm dünyanın dikkatini çeken tecavüz davasında 71 yaşındaki Dominique Pelicot, 50 yıllık eşi 71 yaşındaki Gisèle Pelicot'ya tecavüz etmek için neredeyse on yıl boyunca ilaç vermekle suçlanıyor. Pelicot'un daha sonra düzinelerce erkeği evlerine gelip karısına tecavüz etmeleri için davet ettiği ortaya çıktı. Mahkemede Pelicot'un yanı sıra eve gelip tacizde bulunan ve yaşları 26 ila 74 arasında değişen 50 kişi de yargılanıyor. The Guardian, zanlıların profillerini ve ifadelerini tek tek açıkladı.

Zanlılar kamyon şoförleri, askerler, marangozlar, tüccarlar, hapishane gardiyanı, hemşire, bankada çalışan bilişim uzmanı ve bir yerel gazetecide gibi çeşitli meslek gruplarından oluşuyor. Her biri 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Toplamda 49 kişi tecavüzden, bir kişi tecavüze teşebbüsten ve bir kişi de cinsel şiddet ile suçlanıyor. Beş kişi de çocuk istismarı görüntüleri bulundurmakla suçlanıyor. Zanlıların çoğu Pelicot'ların yaşadığı Mazan kasabasının yakınında yaşıyordu. Altısının daha önce aile içi şiddetten, ikisinin ise cinsel şiddetten mahkumiyetleri var. Toplam 23 kişinin alkollü araç kullanma ve uyuşturucu bulundurma gibi suçlardan sabıka kaydı var.

Sanıklardan bazıları tecavüzü kabul etti ancak bu amaçla yola çıkmadıklarını söyledi ve mahkemede 72 yaşındaki Gisèle Pelicot'dan özür diledi. Diğerleri ise tecavüz suçlamasını reddederek, çiftin bir oyununa katıldıklarını düşündüklerini söylediler. Pelicot kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etti ve neredeyse on yıl boyunca kadının bilgisi dışında çevrimiçi bir sohbet odasında erkeklerle iletişim kurduğunu ve yabancıların evlerine gelmesini organize ettiğini söyledi. Pelicot mahkemeye “Ben de bu odadaki diğerleri gibi bir tecavüzcüyüm” dedi.

Zanlıların arasındaki Türk

The Guardian'ın yazdığı zanlı listesinde bir Türk yer alıyor. Engelli oğluna bakmak için yarı zamanlı çalışmayı bırakan evli bir baba olan 43 yaşındaki Hüsamettin D, Haziran 2019'da Gisèle Pelicot'a tecavüz etmekle suçlanıyor. Suçlamaları reddeden Hüsamettin mahkemede "Tecavüzcü olarak adlandırılmayı kabul etmiyorum, ben tecavüzcü değilim" dedi. Mahkeme, Hüsamettin D'nin Dominique Pelicot ile sohbet odasında iletişime geçtiğini ve aynı gece eşine dışarı çıkacağını söyleyerek Pelicot'ların evine gitti. Pelicot ona karısı için 'Arap' bir erkek aradığını söylemişti. Türkiye doğumlu Hüsamettin, internette “Karim” takma adını kullanıyordu.

Hüsamettin, Gisèle Pelicot'nun odada 'ölü gibi göründüğünü' kabul etti, ancak bunun bir senaryo ya da oyun olduğunu ve rol yaptığını düşündüğünü söyledi. Dominique Pelicot'un kendisine eşinin rızasının olduğunu söylediğini aktardı. Gisèle'in uyuşturucu almış olduğunu bilmediğini söyledi. Mahkeme, Hüsamettin D'nin 11 yaşından itibaren esrar bağımlısı olduğunu ve çocuk evlerinde yaşadığını açıkladı. 2000 yılında uyuşturucu ticareti yapmaktan hüküm giymişti.