25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.03.2023 17:38 | Son Güncelleme: 21.03.2023 18:26

Fransız basınında emeklilik reformu protestoları: Paris'te gerilim dolu akşam

Fransa sokakları dün akşam yasalaşan emeklilik reformu nedeniyle protestolara sahne olmaya devam ediyor. Fransız basını dün akşamı "gerilim dolu" olarak nitelendirdi. İşte Fransız gazetelerine yansıyan başlıklar
Fransız basınında emeklilik reformu protestoları: Paris'te gerilim dolu akşam

Fransa’da emeklilik reformunun kabul edilip, hükümete karşı sunulan iki gensoru önergesinin reddedilmesinin ardından, ülke hareketli günler yaşamaya devam ediyor. Emmanuel Macron, hükümeti gensoru önergeleri karşısında ayakta kalsa da sokaklarda protestolar sürüyor. Ülkede yaşanan olaylar Fransa basınında da geniş yer buldu. İşte Fransız gazetelerinde emeklilik reformu protestoları:

Le Monde

 "Paris, Ayağa Kalk, Başkaldır”: Emeklilik reformunun kabulü ardından, gerilim dolu bir akşam

Le Monde'un haberinde dün akşam, gensoru önergesinin reddinin ardından, Fransa’nın birçok şehrinde mitingler düzenlendiği yer aldı. Başkentte, genç eylemciler ve ekiplerin çatışmasında, en az 234 kişi gözaltına alındı. 

Le Figaro

Emeklilik Reformu: Macron ne feshedecek, ne yeniden düzenleyecek, ne de referandum çağrısı yapacak

Le Figaro gazetesi haberinde, Ulusal Meclis’te, emeklilik reformuna karşı iki gensoru önergesinin reddedilmesinin ertesi günü, Emmanuel Macron ne meclisi feshedeceğini, ne hükümeti yeniden düzenleyeceğini, ne de bir referandum çağrısı yapacağını belirtti. Macron, bugün, Élysée’de bir dizi görüşme yapacak, bunların içinde saat 19.30’da çoğunluk milletvekillerini ağırlayacağı bir resepsiyon da bulunuyor.

Peki şimdi, Emmanuel Macron ne yapabilir?

Le Figaro, konuya ilişkin başka bir haberinde de Cumhurbaşkanının krize bir çözüm bulmak ve hareketsiz duruşunu bozmak için müzakerelere başladığını belirtti.

Libération

Emeklilik Reformu: Emmanuel Macron çarşamba günü saat 13.00’de Fransızlara seslenecek

Libération, ise gensoru oylamasının ardından Élysée Sarayı'nın Emmanuel Macron’un çarşamba günü, saat 13.00’de, TF1 ve France 2 kanallarına katılacağını duyurdu. 

20 Minutes

Emeklilik Reformu: Fos-Sur-Mer Petrol Deposu’nda gerilim

Ülkenin popüler haber sitesi 20 Minutes bu sabah, Marsilya yakınlarındaki Fos-sur-Mer Petrol Deposu'nda olaylar patlak verdiğini yazdı. Yetkililer, emeklilik reformuna karşı grev yapan personellere karşı ilk dava işlemlerini gerçekleştirdi.