17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.11.2023 21:24 | Son Güncelleme: 04.11.2023 00:27

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail Şifa Hastanesi'nin girişinde ambulansları vurdu

İsrail ordusu, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin girişinde çok sayıda yaralıyı tedavi için Mısır'a götürecek ambulansları vurdu. Saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı açıklandı. Saldırıyı doğrulayan İsrail, ambulansla Hamas savaşçılarının taşındığını savundu
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail Şifa Hastanesi'nin girişinde ambulansları vurdu

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Şifa Hastanesi'nin giriş kısmını ve ambulansları bombalaması sonucu 13 Filistinlinin öldüğünü, 26 Filistinlinin de yaralandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İşgal ordusunun, Şifa Hastanesi'nin girişinde çok sayıda yaralıyı tedavi için Mısır'a doğru götürecek ambulanslara gerçekleştirdiği saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi şehit oldu, 26 kişi de yaralandı." ifadeleri kullanıldı.

Yaralıları sevk edecek ambulansların hareketinin tüm dünyaya bildirildiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yaralıları taşıyan ambulansların hareketini Uluslararası Kızılhaç Komitesine, Mısır'a ve tüm dünyaya iletişim kanalları ve medya aracılığıyla bildirmiştik ancak işgal tüm küstahlığıyla suçunu işledi."

Açıklamada, İsrail'in sağlık personelleri ve ambulanslara yönelik suçları yasaklayan tüm uluslararası yasa ve anlaşmaları ihlalinden dolayı sorumlu tutulması çağrısında bulunuldu. Bakanlık önceki açıklamasında, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurduğunu, ölü ve yaralıların olduğunu bildirmişti.

İsrail doğruladı

İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nde ambulansı vurduğunu doğruladı. İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "karadaki askerlere saldırı hazırlığındaki Hamas teröristlerini taşıyan ambulansın" hedef alındığı iddia edildi.

Kaynak: AA