19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.04.2023 19:02 | Son Güncelleme: 16.04.2023 19:38

Gelir raporu kamuya açıldı: Trump, Truth Social'dan 200 dolardan az kazanıyor

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın 2020’de sona eren başkanlığı sonrası gelirlerine ilişkin mali raporları kamuya açıldı. 101 sayfalık belgelere göre NFT'lerden 1 milyon dolar kazanan Trump, sosyal medya platformu Truth Social'dan 200 dolardan az kazanıyor
Gelir raporu kamuya açıldı: Trump, Truth Social'dan 200 dolardan az kazanıyor

76 yaşındaki ABD eski başkanı ve yeni başkanlık adayı Donald Trump’ın 101 sayfalık gelir raporları kamuya açıldı. Belgelere göre Trump, NFT'lerden 100 bin ila 1 milyon dolar arasında ve sosyal medya platformu Truth Social'dan 200 dolardan az kazanıyor

4 milyar dolarlık proje

Dosyalamalar ayrıca denizaşırı iş girişimlerinden biri olan DT Marks Oman LLC aracılığıyla 5 milyon dolar kazandığını gösteriyor. New York Times'ın geçen yıl yayınladığı bir haberde Trump Organization'ın Umman'da 4 milyar dolarlık bir proje kapsamında Trump'a bağlı bir otel, villa ve golf sahası inşa etmek üzere bir Suudi emlak şirketiyle anlaşma imzaladığı ortaya çıktı.

Truth Social’dan 200 dolardan az kazandı

Trump ayrıca 16 farklı kitaptan gelir elde ettiğini, ancak çoğunun kendisine 201 dolardan daha az kazandırdığını iddia etti. Belgeye göre, değeri 5 milyon ila 25 milyon dolar arasında olduğu bildirilen Truth Social, başkan adayına 200 dolardan daha az kazandırdı. 

Stratejik bir kampanyayla 15 milyon dolar 

Ancak Associated Press ve Politico'ya göre, eski başkanın kampanyası bu yıl şu ana kadar, çoğunlukla olası tutuklanma ve hakkındaki cezai suçlamalarla ilgili haberlerden 34 milyon dolar topladı. Federal Seçim Komisyonu'na verilen raporlar Trump'ın bağış toplama organlarının yılın ilk üç ayında yaklaşık 18.8 milyon dolar topladığını gösteriyor. Bunun 4 milyon dolar ise 30 Mart'taki iddianamesinden sonra geldi. Bu, hakkındaki suçlamaların açıklanması ile başvuru süresinin sona ermesi arasında 15 milyon dolardan fazla para topladığını söyledi.

Kampanya 3 gün içinde 7 milyon doları aştı

Trump'ın kampanyası, New York Bölge Savcısı Alvin Bragg'in Trump hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından 24 saat içinde 4 milyon dolardan fazla para toplamakla övünüyordu. Kampanya üç gün içinde bu rakamın 7 milyon doları aştığını duyurdu.

Kampanyada, 2020 seçimlerini kaybetmesinin ardından ve geçen yıl gizli belgeler soruşturması kapsamında FBI'ın Mar-a-Lago'daki mülkünde yaptığı aramadan sonra da destekçilerinden para toplamak için kendisine karşı siyasi zulüm yapıldığını iddia eden benzer taktikler kullanıldı.