17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.07.2022 18:21 | Son Güncelleme: 29.07.2022 18:32

Güney İngiltere’de 'hortumla sulama' yasağı gündemde

Avrupa'da üst üste gelen rekor sıcaklıklar, çeşitli önlemlerin alınmasına neden olabilir. Öyle ki su kıtlığı sorunu olmayan ülkelerden biri olarak bilinen İngiltere'de 'hortumla sulama' yasağı getirilmesi konuşuluyor
Güney İngiltere’de 'hortumla sulama' yasağı gündemde

Avrupa’daki rekor sıcaklıklar ve kuraklık, su kıtlığı çekmeyen ülkelerden biri olan İngiltere’yi de etkiledi. Bahçecilik ve çim alan tutkularıyla bilinen İngiltere’de, güneyin önemli bölgelerinden Hampshire’da “hortumla bahçe sulama ve araba yıkama yasağı” konuşulmaya başlandı.

The Financial Times‘ın haberine göre bölgenin su dağıtım işini yapan Southern Water, hortumla su kullanımını 5 Ağustos’tan itibaren geçici olarak yasaklayabileceğini açıkladı. Yasak süs ve yüzme havuzlarının şebeke suyuyla doldurulmasını da kapsayacak. Benzer bir yasak en son 2012’de uygulanmıştı.

Southampton ve Portsmouth gibi orta büyüklükte kentlerin bulunduğu Hampshire’da yaklaşık 2 milyon kişi yaşıyor. Yasak, Hampshire’ın güneyinde yer alan Isle of Wight’ı da kapsayacak.

1976’dan bu yana en kurak kış ve baharını yaşayan İngiltere’de geçen hafta sıcaklıklar 40 dereceyi aşarak tarihi rekor kırmıştı. 

Southern Water, uygulanması halinde yasağın Test ve Itchen nehirleri yatağında su seviyesinin normal seviyeye dönmesine kadar sürebileceğini belirtti. Geçirgen yataklı bu iki nehirde su seviyesinin normale dönmesi için yoğun yağışlı mevsime girilmesi gerekiyor.