05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.04.2023 10:18 | Son Güncelleme: 14.04.2023 10:45

Güney Kore'den gençlere sosyalleşmesi için harçlık

Güney Kore hükümeti, pandeminin ardından evlerine kapanan 9 ila 24 yaşları arasındaki gençlerin evlerinden çıkmasını teşvik edecek yeni uygulamayı kabul etti. Güney Kore Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı, gençlerin sosyalleşmesi için aylık 490 dolarlık harçlık verecek
Güney Kore'den gençlere sosyalleşmesi için harçlık

Güney Kore pandemi sebebiyle eve kapanan 9 - 24 yaş arası gençlerin sosyalleşmesini sağlamayı amaçlayan uygulamayı kabul etti. Güney Kore Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı tarafından, gençlerin evlerinden çıkmasını teşvik edecek 490 dolarlık (650 bin won) yeni uygulama kabul edildi, böylece gençlerin sosyalleşmesi için aylık 490 dolar harçlık verilecek.

Amaç hikikomoriyi engellemek

Guardian'da yer alan habere göre, uygulama aynı zamanda eğitim, ve sağlık desteği de sunuyor. Japonca hikikomori olarak bilinen terim, kendini geri çekme anlamına geliyor. Hükümet, bunu yaşayan gençlerin okula, üniversiteye veya işe gitmek için evden çıkmalarını kolaylaştırmak istiyor. Daha geniş önlemleri Kasım ayında açıklanacak program, kendini sosyal hayattan geri çeken 9 ila 24 yaşları arasındaki kişilerin aylık yaşam giderlerini de karşılamayı hedefliyor.

350 bin kişi yalnız hissediyor

Hükümet araştırmasına göre, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan gençlerin yüzde 40'ı ergenlik döneminde kendilerini sosyal hayattan çekiyor. Güney Kore'de 19 ila 39 yaşları arasındaki 350 bin civarında kişi kendini yalnız hissediyor. Bu da yaş grubunun yüzde 3'üne denk.