28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.03.2024 21:08 | Son Güncelleme: 01.03.2024 21:53

Hamas: İsrail'in saldırılarında 7 rehine daha öldü

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail bombardımanı sonucunda Gazze'de tutulan 7 rehinenin daha öldüğünü açıkladı. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden rehinelerin sayısının 70'i aştığı belirtildi
Hamas: İsrail'in saldırılarında 7 rehine daha öldü

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarında vatandaşı 7 rehineyi daha öldürdüğü duyuruldu. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Daha önce çok sayıda esiri koruyan savaşçılarıyla iletişimin kesildiğini belirttiklerini hatırlatan Ebu Ubeyde, "Son haftalarda yapılan incelemelerden sonra, Siyonist bombardımanı sonucunda Gazze Şeridi'nde bazı savaşçılarımızın şehit olduğunu ve 7 (İsrailli) düşman esirinin öldürüldüğünü tespit ettik" ifadelerini kullandı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şu ana kadar ölen rehinelerin sayısının 70'i geçtiği aktarılan açıklamada, "En başından beri esirleri korumaya çalıştık ama düşman, esirler meselesinden kurtulmak için esirleri kasten öldürüyor" denildi.

Öldürülen Chaim Peri, Yoram Metzger ve Amiram Cooper adlı 3 üç yaşlı rehinenin hayatta olduğu anlara ilişkin videonun paylaşıldığı açıklamada, İsrail'in bombardımanında öldürülen 4 rehinenin isminin daha sonra açıklanacağı kaydedildi. İsrail askerleri, 15 Aralık'ta Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şucaiye Mahallesi'nde beyaz bayrak sallayan ve üstleri çıplak 3 İsrailli rehineyi ateş ederek öldürmüştü.

Kaynak: AA