20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.10.2023 21:32 | Son Güncelleme: 31.10.2023 23:02

Hamas yabancı rehinelerin bazılarını yakında bırakacağını açıkladı

Hamas, çeşitli ülkelerden gelen talepler üzerine ellerindeki bazı yabancı rehineleri Gazze'de tutmak istemedikleri için yakında serbest bırakacaklarını duyurdu
Hamas yabancı rehinelerin bazılarını yakında bırakacağını açıkladı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerindeki bazı yabancı uyruklu esirleri Gazze'de tutmak istemedikleri için serbest bırakacaklarını aracılara bildirdiklerini açıkladı. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yayımladığı video mesajında İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli ve yabancı uyruklu rehineler hakkında konuştu.

 

Çeşitli ülkelerden de gelen talepler üzerine ellerindeki bazı yabancı esirleri Gazze'de tutmak istemedikleri için yakında serbest bırakacaklarını aracılara bildirdiklerini söyleyen Ebu Ubeyde, şunları kaydetti: "Elimizdeki yabancıları önümüzdeki birkaç gün içinde serbest bırakacağımızı arabuluculara ilettik. Bizim onları Gazze'de tutmaya ihtiyacımız yok." İsrail'in bir askerini kara operasyonuyla kurtardığı yönündeki açıklamasını yalanlayan Ebu Ubeyde, İsrail'in İzzeddin Kassam'ın tuttuğu bir esire ulaşmasının mümkün olmadığını bunun, Gazze Şeridi'nde başka grupların ya da kişilerin tuttuğu esirlerden biri olabileceğini belirtti.

"Netanyahu'nun bu yöntemle kurtarması 20 yıl sürer"

Ebu Ubeyde, "(Başbakan) Binyamin Netanyahu, eğer bir esiri bir aylık savaştan sonra serbest bırakmakla övünüyor ve kutluyorsa Gazze'deki kalan esirleri bu yöntemle kurtarması 20 yıl sürer" ifadelerini kullandı. Netanyahu'nun Gazze Şeridi'nde elde edeceği yenilgiyle siyasi geleceğini de bitireceğini vurgulayan Ebu Ubeyde, "Bu da işgalci oluşumun sonu için bir başlangıç olacak" dedi.

Kaynak: AA