20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.08.2024 13:19 | Son Güncelleme: 03.08.2024 13:25

Haniye suikastı nedeniyle İran'da onlarca üst düzey istihbarat yetkilisi tutuklandı

Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikaste uğramasının ardından İran, üst düzey istihbarat ve askeri yetkililere operasyon düzenledi. NYT'nin haberine göre suikastle bağlantılı olduğu şüphesiyle tutuklandı
Haniye suikastı nedeniyle İran'da onlarca üst düzey istihbarat yetkilisi tutuklandı

İki İranlı kaynağa göre İran, İsmail Haniye'nin Tahran'da İsrail tarafından öldürüldüğü iddiasıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle en az iki düzine kişiyi tutukladı. NYT'nin haberine göre tutuklananlar arasında üst düzey İranlı istihbarat görevlileri, askeri yetkililer ve Devrim Muhafızları'nın işlettiği konukevinin personeli de bulunuyor. İranlılar, üst düzey yetkililer arasındaki büyük bir güvenlik ihlalinin suikastı mümkün kıldığından korkuyor.

Güvenlik zaafiyeti

Haniye suikastinin ülkenin başkentinde çok sıkı korunan bir yerleşkede, ülkenin yeni cumhurbaşkanının yemin töreninden birkaç saat sonra meydana gelmesinin İran yönetimi için ne kadar yıkıcı bir güvenlik zaafı olduğunun altını çiziyor.

Telegraph daha önce Mossad'ın misafirhaneye patlayıcı yerleştirmek ve ardından uzaktan patlatmak için İranlı güvenlik ajanlarından yardım aldığını bildirmişti ancak İran'daki bir Hamas yetkilisi Al-Araby Al Jadeed haber kuruluşuna Haniye'nin havadan atılan bir mermiyle hedef alındığını söyledi.