14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.12.2022 09:34 | Son Güncelleme: 14.12.2022 17:16

Harry & Meghan Netflix'te ilk haftasında en çok izlenen belgesel oldu

Harry & Meghan belgeseli perşembe günü yayınlanan ilk yarısında 28 milyondan fazla izlenme elde etti. Tartışmalı belgesel Netflix'in şimdiye kadar en iyi açılış yapan belgeseli oldu
Harry & Meghan Netflix'te ilk haftasında en çok izlenen belgesel oldu

Netflix'in yaptığı açıklamaya göre Prens Harry ve Meghan Markle'ın tartışmalı Netflix belgesli Harry & Meghan, perşembe günü yayınlanan ilk yarısında 81,5 milyon saat izlenme oranı elde ederek geçen hafta en çok izlenen ikinci İngiliz şovu oldu.

Platforma göre, birinci hafta ilk üç bölüm 28 milyondan fazla izlenerek Netflix tarihindeki en yüksek belgesel açılışını elde etti. Sadece Birleşik Krallık'ta, perşembe günü ilk yayına başladığında 2,4 milyondan fazla insan ilk bölümü izledi. Dizi sadece Tim Burton'ın 270 milyon saatlik izlenmeye sahip olan başarılı dizi Wednesday'in gölgesinde kaldı.

Birleşik Krallık'ta yapılan anketlere göre ise dizinin geçen hafta yayınlanmasından bu yana Sussexeler'in popüleritesinin düştü gösteriyor. 7 ve 8 Aralık'ta yapılan bir YouGov anketine göre Harry'nin popülaritesi Kasım ayında yapılan önceki bir ankete kıyasla İngiliz yetişkinler arasında yüzde 13 düşerken, Meghan'ın popülaritesi yedi puan düştü. Bazı milletvekilleri, Sussex'lerin unvanlarının geri alınması çağrısında bulundu.

Yeni fragmanı çok dikkat çekti

Harry & Meghan'ın son üç bölümü ise bu hafta perşembe günü yayınlanacak. Bu hafta yayınlanan bir fragmanda ise çiftin kraliyet ailesine yönelik eleştirilerinin gösterilmesi dikkat çekti. 

Prens Harry ve Meghan Markle 2020 yılında kraliyet görevlerinden geri adım atmışlardı.  O zamandan bir Netflix dizisi, Meghan'ın Spotifty podcast'i ve Harry'nin yakında çıkacak olan Spare isimli kitabı gibi medya projeleri Birleşik Krallık'ta tartışmalara neden oldu ve edinilen bilgilere göre kraliyet ailesinde oldukça gerilim yarattı. Buckingham Sarayı'ndan, Harry & Meghan hakkında henüz resmi bir yorum gelmedi.