11 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.11.2022 16:07 | Son Güncelleme: 08.11.2022 16:34

İngiltere Kralı Charles'ın eşi Camilla için tasarlanan sembol açıklandı

Kraliçe Elizabeth'in ölümünden sonra tahta geçen Kral Charles'ın kendi için özel tasarlanan sembolü tanıtılmıştı. Şimdi ise eşi Camilla'nın ilk olarak perşembe günü Westminster Abbey'deki anma alanına koyacağı haçta kullanılacağı sembol paylaşıldı
İngiltere Kralı Charles'ın eşi Camilla için tasarlanan sembol açıklandı

İngiltere Kralı Charles'ın eşi Camilla için tasarlanan sembol Buckingham Sarayı tarafından açıklandı. Prof Ewan Clayton tarafından tasarlanan sembol Camilla'nın baş harfi C ile Latince kraliçe anlamına gelen Regina'nın R sinden oluşuyor.

Sembol Camilla tarafından kişisel anketlerde, kartlarda ve hediyelerde kullanılacak. Buckingham Sarayı yeni sembolün Kraliçe'nin perşembe günü Westminster Abbey'deki anma alanına koyacağı haçta kullanılacağını da belirtti.

Eylül ayında saray, Kral 3. Charles tarafından kullanılacak olan ve College of Arms tarafından üretilen bir dizi tasarım arasından bizzat kendisinin seçtiği yeni sembolü açıklamıştı. Kral Charles'ın arması devlet daireleri tarafından, devlet belgeleri ve posta kutuları üzerinde kullanılacak.

Posta kutuları üzerindeki semboller henüz değiştirilmeyecek

Mevcut posta kutularının yaklaşık 70 bini yani toplamın yaklaşık yüzde 60'ı Kraliçe 2. Elizabeth döneminden kalma. Ancak hala Kraliçe Victoria, Edward VII, George V ve VI dönemlerinden kalma kutular kullanılıyor ve kutuların değiştirilmesi gerekene kadar orijinal sembollerle kalacak.

Camilla'nın sembolüne ilişkin durum Başbakan Rishi Sunak'ın 8 Mayıs 2023'te Kral 3. Charles'ün taç giyme töreni münasebetiyle Birleşik Krallık genelinde ekstra bir resmi tatil yapılacağını teyit etmesiyle birlikte belli oldu.