26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.10.2022 14:53 | Son Güncelleme: 17.10.2022 15:49

İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı gelir vergisini azaltma planından vazgeçti

İngiltere’nin yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt, Liz Truss hükümetinin ekonomiyi canlandırma planları kapsamındaki düzenlemelerin neredeyse tümünden geri adım attı. Hunt'ın yaptığı açıklamalar üzerine sterlin dolar karşısında değer kazandı
İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı gelir vergisini azaltma planından vazgeçti

İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’in, hükümetin ekonomiyi vergi indirimi ve harcamalarla canlandırma planlarını ana hatları ile paylaşmasından sonra sterlin de dolar karşısında hızla değer kaybetti. 

İngiliz sterlinin dolar karşısında erimeye devam etmesinin ardından Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng görevden alındı, İngiltere Başbakanı Truss, Kwarteng'in yerine Jeremy Hunt'ı getirdi. Yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt, paket kapsamında açıklanan kararların neredeyse tümünü geri aldı. Hunt, gelir vergisi kesintisi planının süresiz olarak kaldırılacağını, alkol vergisini dondurma planının da iptal edileceğini söyledi. 

Bugün açıklanan kararla İngiltere'de gelir vergisi tabanı yüzde 19'a indirilmeyecek ve yüzde 20'de tutulacak. Enerji faturaları için daha önce 2 yıllığına açıklanan tavan fiyat uygulaması ise sadece Nisan ayına kadar yürürlükte olacak ve daha sonra gözden geçirilecek. Damga vergisi ve sosyal güvenlik primlerine yönelik kararlar ise değiştirilmedi. Hunt kapsamlı mali planını ise 31 Ekim’de duyurmayı hedefliyor.