01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.10.2023 16:21 | Son Güncelleme: 16.10.2023 16:42

İran: Savaş diğer cephelere yayılma aşamasına yaklaştı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail ile Filistinli gruplar arasında yaşanan çatışmalarda siyasi çözüm için sürenin daraldığını ve savaşın diğer cephelere yayılma aşamasına yaklaştığını söyledi
İran: Savaş diğer cephelere yayılma aşamasına yaklaştı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Tunus, Malezya ve Pakistanlı mevkidaşları ile telefonda Filistin konusunu görüştüğünü duyurdu. Abdullahiyan İranlı Bakan, İsrail-Hamas arasındaki savaşın diğer cephelere yayılma ihtimali aşamasına yaklaştığını söyledi. İşte İranlı bakanın paylaşımının tamamı şöyle:

"Bugün, Tunus, Malezya ve Pakistanlı mevkidaşlarımla yaptığım görüşmede, Gazze'de Siyonistlerin işlediği cinayet ve savaş suçlarının bir an önce durdurulması ve bölgeye hızla insani yardım gönderilmesinin gerekliliği vurgulandı. Siyasi çözüm için sürenin daraldığını ve kaçınılmaz olarak savaşın diğer cephelere yayılma ihtimali aşamasına yaklaştığını belirttim."

İran müdahil olacağı iddialarını yalanladı

Haftalık basın toplantısında gündeme dair soruları yanıtlayan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD medyasında yer alan "saldırıların devam etmesi durumunda İran müdahale edecek" iddialarına yönelik soru üzerine, "Biz bu tür açıklamaları (iddiaları) önemsemiyoruz. Gerçek şu ki, Filistin direniş güçlerinin, siyonistlerin süregelen insanlık suçlarına verdikleri karşılıktır. Bu tür uydurma projeler, ABD'nin sorgulamaksızın Gazze halkına saldıran siyonistlere verdiği desteği dünya kamuoyuna izah etme çabasından ibarettir" yanıtını vermişti.

 

Kaynak: AA