19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.11.2023 00:36 | Son Güncelleme: 20.11.2023 09:43

İsrail Gazze'deki çatışmalar yüzünden bazı bölgelerden çekildi

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni 44 gündür havadan bombalamaya devam ederken, karada Filistinli gruplarla girilen çatışmalar sonucu daha önce ilerleme sağladığı Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile şehirdeki bazı noktalardan ayrıldı
İsrail Gazze'deki çatışmalar yüzünden bazı bölgelerden çekildi

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri, Gazze şehrinin güneyindeki El-Hadra ve Ez-Zeytun mahallesinden 3 kilometre batıya yönünde konum değiştirdi. İsrail güçleri ayrıca, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesindeki Ebu Şerh Kavşağından, Gazze şehrinin merkezindeki Es-Saraya ile El-Cela Caddesi'ndeki Dubayt kavşaklarından geri çekildi.

İsrail askeri araçları da Tel el-Heva Mahallesi'nden ayrılarak Gazze şehrinin batısındaki Er-Reşid Caddesi'nde konuşlandı. Saftavi, Ebu Şerh Kavşağı ve El-Kerame bölgeleri İsrail güçleri tarafından büyük oranda tahrip edildi. Söz konusu geri çekilmeler, En-Nasr Mahallesi, Şifa Hastanesi çevresi, Es-Seraya bölgesi ile Gazze şehrinin güneyindeki Es-Sabra Mahallesi'nde Filistinli gruplarla yaşanan şiddetli çatışmaların ardından gerçekleşti.

 

Kaynak: AA