20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.11.2023 14:50 | Son Güncelleme: 04.11.2023 15:08

İsrail ordusundan Gazzelilere uyarı: Kendinize ve sevdiklerinize önem veriyorsanız güneye gidin

İsrail ordusu, havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki nüfusa "Kendinize ve sevdiklerinize önem veriyorsanız" diyerek güneye gitmeleri uyarısında bulundu
İsrail ordusundan Gazzelilere uyarı: Kendinize ve sevdiklerinize önem veriyorsanız güneye gidin

İsrail ordusu, yayımladığı yazılı açıklamada, "İsrail ordusunun bugün saat 13.00 ile 16.00 arasında Gazze Şeridi’ndeki Selahaddin Yolu üzerinde trafiğe izin vereceğini" söyledi. Açıklamada, Gazzelilere, Gazze Vadisi'nin güneyine geçme avantajından yararlanın. Kendinize ve sevdiklerinize önem veriyorsanız talimatlarımıza göre güneye gidin" uyarısı yapıldı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana yoğun bombardımana tutuğu Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki nüfusa sık sık güneye gitmeleri çağrıları yapıyor. Ancak İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyinin boşaltılması için verdiği talimatların ilk gününden bu yana güney bölgelerinde de bombardımanı devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer yardım kuruluşları, "Gazze'de hiçbir yerin siviller için güvenli olmadığı" uyarısında bulunmuştu. İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde yerinden edilen on binlerce kişinin sığındığı hastanelerin yanı sıra okul, cami ve üniversite gibi kamu binalarını da defalarca hedef almıştı.

Kaynak: AA