27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.12.2023 18:14 | Son Güncelleme: 26.12.2023 18:20

İsrail Savunma Bakanı Gallant: Bize karşı çalışan herkes potansiyel hedef, kimsenin dokunulmazlığı yok

İsrail Savunma Bakanı Gallant, ülkesinin yedi cepheden saldırı altında olduğunu savundu. Gallant, "Bu cephelerin altısında faaliyet gösterdik. Net bir şekilde söylüyorum, bize karşı çalışan herkes potansiyel hedeftir, kimsenin dokunulmazlığı yok" dedi
İsrail Savunma Bakanı Gallant: Bize karşı çalışan herkes potansiyel hedef, kimsenin dokunulmazlığı yok

İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant, abluka altındaki Gazze Şeridi, işgal altındaki Batı Şeria, Lübnan, Suriye, Irak, Yemen ve İran olmak üzere 7 farklı cepheden saldırı altında olduğunu öne sürdü. İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberine göre Gallant, İsrail Meclisi'nin Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'ne yaptığı konuşmada, çok cepheli bir savaşın içinde olduklarını söyledi.

“Gazze, Lübnan, Suriye, Batı Şeria, Irak, Yemen ve İran olmak üzere 7 farklı bölgeden saldırı altındayız. Bu cephelerin altısında faaliyet gösterdik. Net bir şekilde söylüyorum, bize karşı çalışan herkes potansiyel hedeftir, kimsenin dokunulmazlığı yok” ifadesini kullanan Gallant, İsrail’in söz konusu bölgelerden hangilerine saldırı düzenlediğine ilişkin ayrıntı vermese de Gazze, işgal altındaki Batı Şeria, Suriye ve Lübnan’a yönelik saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor. Gazze’deki saldırılara ilişkin de Gallant, “Gazze’deki savaş uzun, zorlu ve yüksek maliyetli olacak ancak gerekçesi olabilecek en yüksek düzeydedir. Gazze’deki savaşın hedeflerine ulaşılamaması durumunda insanlar, onları nasıl koruyacağımızı bilmediğimiz bir yerde yaşamak istemeyecekler” dedi.

Kararlılık, güç ve ulusal birliğe ihtiyaç duyulduğunu savunan Gallant, “Bu, hayatta kalanın ulusal düzeyde kendi değerleri ve birliği açısından en güçlü olacağı bir savaştır, bu bir ulusal kararlılık savaşıdır ve ben Hamas'ı yeneceğimizi söylüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 İsrail’in Gazze’ye saldırılarını başlatmasının ardından Hizbullah ve Lübnan’daki Filistinli gruplar, 8 Ekim’den bu yana İsrail’e roket saldırıları düzenliyor. İsrail’in de karşılık verdiği bu saldırılar ölüm ve yaralanmalara yol açıyor. Yemen'deki Husiler ise İsrail’i insansız hava aracı ile hedef almış ve Kızıldeniz üzerinden İsrail’e giden gemilere yönelik saldırılar düzenlemişti.

Kaynak: AA